Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Agroland Timișoara 3-1, în prima rundă a fazei secunde din Divizia A1 | Repetiție pentru derby-ul de foc cu CSM București

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Revenită după multă vreme în Sala „Timotei Cipariu”, Volei Alba Blaj a învins Agroland Timișoara, scor 3-1 (25-20, 25-15, 25-27, 25-7), în prima etapă a fazei secunde a Diviziei A1 de volei feminin.

Cele două formații s-au duelat și în urmă cu o săptămână, în ultima rundă a sezonului regulat, meci încheiat cu victoria Blajului în minimum de seturi.

Echipa din „Mica Romă” trăiește momente senzaționale prin calificarea între cele mai bune 6 echipe din Europa și organizarea Final Four-ului Champions League, o postură onorantă, în perioada 5-6 mai, la București.

Tripla campioană a controlat cu autoritate primele două seturi, fără să forţeze. Diferenţa de valoare a fost evidentă în startul setului secund, când amfitrioanele au condus la diferenţe nete (6-0, 8-1, 16-5, 19-7). În al treilea set, trupa lui Zakoc s-a relaxat iar nou-promovata a stat aproape, la al doilea time-out tehnic scorul fiind strâns 16-14, ulterior mergându-se cap la cap până la 23-23. Ba mai mult oaspetele au avut două mingi de set, anulate de Cleger şi Salaoru, dar au adjudecat-o pe a treia, reuşind să câştige setul al treilea. Enervate de această rezistenţă întâmpinată, Cleger şi compania au administrat o corecţie pentru adversare în setul al patrulea, cel mai scurt al jocului, doar 18 minute, din totalul celor 99.

În această stagiune, exceptând CSM Bucureşti, ce a învins cu 3-0 la Blaj, doar CSM Tîrgovişte a mai cucerit un set în fieful deţinătoarei titlului.

A fost o repetiție utilă pentru tripla campioană a României, înaintea derby-ului de foc cu CSM București, liderul stagiunii, ce are șase puncte avans, programat vineri, 9 martie, de la 19.30 (direct pe Digi Sport), meci cu o însemnătate aparte în economia luptei pentru titlu.

Au evoluat pentru Blaj: Petya Barakova – Adina Salaoru, Mariana Aquino, Ana Cleger, Nneka Oniejekwe, Slavina Koleva – Selime Ilyasoglu (libero); au mai jucat Ramona Rus, Aleksandra Crncevic, Lena Moellers; Lynda Morales, Andreea Tamaş. Antrenori: Darko Zakoc și Stefan Ljubicic.

Foto: Nicu GOGA, Radio Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea