Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj a câștigat Cupa României, primul trofeu al sezonului! O nouă performanță pentru “mândria Albei”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj, campioana României, a cucerit Cupa României la volei feminin, după 3-0 (25-13, 25-22, 25-19) în finală, cu Dinamo București, meci disputat la Cluj-Napoca.

Astfel, echipa din “Mica Romă” este noua și vechea învingătoare din această competiție gruparea blăjeană reeditând practic performanța din 2019 (ultima ediție disputată). “Mândria Albei” a pus mâna pe al treilea trofeu de acest gen din panoplie după cele două adjudecate în 2017 (3-0 cu Știința Bacău în finală) și 2019 (3-1 în ultimul act cu CSM Târgoviște), ediții când a reușit eventul intern (cupă și campionat).

Primul parțial, început cu un 7-0, pe serviciul Anei Antonijevic, a fost un simplu galop de sănătate pentru campioane, cu o mică excepție, când Dinamo a egalat la “7”, în rest Blajul a condus confortabil. În al doilea set, Nneka și coechipierele au încercat să ofere o replică mult mai consistentă, mergându-se cap la cap până la 17-17, dar blăjencele au avut ultimul cuvânt, cu toate că oponentele s-au apropiat la 23-22. Nici în ultimul set Dinamo nu a renunțat la luptă, ținând aproape până la 12-13, când echipa lui Zakoc a realizat trei puncte la rând și a rezolvat ecuația câștigătoarei. Ultimul act al Cupei României a durat 74 de minute, iar cele mai multe puncte le-au realizat Bojana Milenković – 17 și Ioana Baciu – 13.

*Spre o triplă istorică

Volei Alba Blaj a dominat voleiul feminin autohton în ultimii ani, cu 5 din ultimele șase campionate câștigate (excepție 2018, CSM București) iar în actuala stagiune, angrenată pe trei fronturi, își propune să cucerească tot, pentru a celebra aniversarea unui deceniu de la înființarea clubului. Următorul meci va fi miercuri, 24 februarie, la ora 18.00, la Tg. Mureș, semifinala Cupei Challenge cu formația maghiară MCM Diamant Kaposvar.

*Cu rivala CSM Târgoviște, finala din semifinale!

În careul de ași al Cupei României au acces Știința Bacău (3-0 cu Rapid București), CSM Târgoviște (3-1 cu Belor Galați), Dinamo (3-1 cu FC Argeș) și Volei Alba Blaj (3-0 cu Medicina Tg. Mureș, în doar 62 de minute). Și practic învingătoarea Cupei României s-a decis în duelul de foc din semifinale, dintre rivalele Volei Alba Blaj și CSM Târgoviște (în celălalt joc Dinamo a trecut de Știința Bacău, scor 3-0).

Volei Alba Blaj s-a calificat în finala Cupei României, după o victorie extraordinară, 3-1 (25-17, 25-22, 23-25, 25-18) cu rivala CSM Târgoviște, într-o partidă a ambițiilor (ce a durat 102 minute), practic finala din semifinalele competiției. Echipa din “Mica Romă” și-a luat astfel revanșa după înfrângerea din Divizia A1 și a făcut un pas însemnat spre câștigarea primului trofeu al acestui sezon. Un derby în adevăratul sens al cuvântului, o dispută spectaculoasă, cu faze la limită, un meci în care Blajul și-a demonstrat forța, în ciuda unei replici aspre venită dispre contracandidată.

Volei Alba Blaj: Ana Antonijević – 3 puncte, Irina Malkova – 4, Ioana Baciu – 13, Maja Aleksić – 8, Bojana Čelić-Markovic- 10, Bojana Milenković – 17, Silvija Popović – libero; Regan Hood Scott, Ramona Rus, Aleksandra Spasenic, Réka Bleicher, Ștefania Cheluță, Francesca Alupei (absentă Jovana Kocić – din motive medicale, test neconcludent).

Foto: Elis IORDACHE, Federația Română de Volei

[nggallery id=8101]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele

Dan HENEGAR

Publicat

în

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off-ul Seriei 9 din Liga 3: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele accederii în „careul de ași” Ultima rundă a sezonului regular va decide numele ultimelor două echipe care vor obține biletele pentru play-off, asta întrucât primele clasate Gloria Bistrița […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea