Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj, 3-1 cu Kralovo Pole Brno, în turneul doi preliminar al Ligii Campionilor, disputat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj, campioana României, a câștigat prima sa partidă europeană disputată în „Alba Blaj” Arena, 3-1 (22-25, 25-23, 25-16, 25-14), cu Kralovo Pole Brno, în cadrul turneului doi preliminar al Ligii Campionilor.

În prezența a peste 1200 de spectatori, echipa din „Mica Romă” a avut emoții în primele două seturi, împotriva unui adversar cotat drept cel mai accesibil din grupă. Condusă după primul parțial, Volei Alba Blaj a reușit să se regleze din mers și să câștige confruntarea care a durat 118 minute.

Bogumila Biarda a fost desemnată MVP-ul întâlnirii, cu 24 de puncte acumulate.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Cu această victorie, Volei Alba Blaj mai are nevoie să câștige un meci pentru a accede în grupele Champions League, mâine de la ora 19.00 find disputa cu Mladost Zagreb (2-3 în primul joc cu Avo Beveren).

Gazdele au intrat prea relaxate în teren și asta le-a costat primul set în care Kralovo s-a desprins la două puncte (15-17), apoi la 4 (17-21), nu a mai cedat inițiativa și a fructificat prima minge de set.

Și al doilea parțial a fost echilibrat, mergându-se cap la cap până la 17-17, cu momente de cădere de fiecare parte. Blajul, cu sprijinul fanilor, a trecut în față, 22-18, dar scorul a devenit egal 22-22. Blajul a avut două mingi de set, una anulată, dar a restabilit egalitatea.

Campioana României a ridicat nivelul în al treilea set, distanțându-se la 9-5, 12-6, 15-8, 20-11, diferențe consistente, îndreptându-se spre adjudecarea setului, cu Biarda de neoprit la fileu

În setul al 4-lea iarăși s-a mers cap la cap până la 10-10, moment în care Blajul a realizat 3 puncte consecutive,s-a desprins la 17-12 și 21-13, zarurile fiind aruncate

Bogumila Biarda a strâns cele mai multe puncte de la Volei Alba Blaj, 24, iar de la adversare s-a distins Katerina Kunikova – cu 18. Gazdele au dominat confruntarea la ași (8-6) și blocaje (15-5)

Cu campioana Cehiei echipa din „Mica Romă” s-a întâlnit a doua oară într-o lună, precedenta dată fiind victoria de la Brno, 3-1 în primul tur preliminar.

Eveniment sportiv de gală în “Alba Blaj” Arena, unde timp de 3 zile se dispută turul doi preliminar al Ligii Campionilor, organizat de campioana României, CSM Volei Alba Blaj. Alături de “mândria Albei”, la competiția europeană de top participă campioanele din Cehia, Belgia (fosta echipă a libero-ului Britt Rampelberg) și Croația, venite din grupele preliminare de la Brno și respectiv Zagreb, care se vor înfrunta pentru primele două poziții care asigură calificarea în grupele Ligii Campionilor.

Volei Alba Blaj a bifat un start perfect a stagiunii, adjudecându-și Supercupa României, în evenimentul de inaugurarea a Sălii Polivalente, și adunând 7 victorii consecutive, în 3 competiții diferite.

Volei Alba Blaj: Jovana Kocić –  9 puncte, Iarina Axinte – 8, Bogumila Biarda – 24, Isidora Kockarević – 5, Drussyla Costa – 11, Nneka Onyejekwe – 10, Andra Cojocaru (l); au mai intrat Britt Rampelberg (l), Katarina Jović – 8, Anneclaire Ter Brugge, Lea Deak Paula Partnoi, Raisa Ioan (Daria Ocenic). Antrenor Stevan Ljubičic

Program:*marți, 24 octombrie: Asterix Avo Beveren – Mladost Zagreb 3-2 (25-19, 21-25, 25-13, 24-26, 15-9)

Volei Alba Blaj – Kralovo Pole Brno 3-1;

*miercuri, 25 octombrie, ora 16.00: Asterix Avo Beveren – Kralovo Pole Brno; ora 19.00: Mladost Zagreb – Volei Alba Blaj;

*joi, 26 octombrie, ora 16.00: Kralovo Pole Brno – Mladost Zagreb, ora 19.00: Volei Alba Blaj – Asterix Avo Beveren.

În cazul depășirii și a acestui turneu, Volei Alba Blaj va juca fie în Grupa D (Carraro Imoco Conegliano, Developres Rzeszow sau Allianz MTV Stuttgart) – dacă va termina prima, fie în grupa E (LSK Commercecon Lodz, Volero Le Cannet și SC Prometey Dnipro) – dacă se va clasa pe locul secund, primul meci fiind în deplasare, în 7 noiembrie, în ambele situații.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia – victorii nete! Metalurgistul Cugir – succes după un meci nebun, Industria Galda – un nou eșec!

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, succese concludente pentru CSU Alba Iulia (în play-off) și CSM Unirea Alba Iulia (în play-out), în jocurile din eșalonul terț. Metalurgistul Cugir se impune la Reghin, după un nou meci nebun, scor 3-2 (după ce a condus cu 2-0 și a fost egalată în 3 minute), iar „lanterna roșie” Industria Galda a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea