Rămâi conectat

Sport

FOTO: Voința Stremț – CSU Alba Iulia 0-4 (0-2), în finala Cupei | Studenții și-au învins coșmarul și au realizat eventul

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia a realizat eventul județean, după victoria din finala Cupei României, faza județeană, de la Daia Română, scor 4-0 (2-0), cu Voința Stremț, învingătoarea din precedentele două finale.

Campioana Ligii a 4-a a controlat ultimul act al competiției “KO”, cucerind de justețe trofeul. Studenții conduși de Mihai Manea și-au dovedit forța împotriva Voinței Stremț, coșmarul din precedentele două finale, pierdute de albaiulieni în fața adversarilor ce erau mereu cotați cu șansa a doua. “Misiune imposibilă 3” s-a dovedit pentru elevii lui Raul Oargă acest joc împotriva unui adversar mult peste nivelul eșalonului (ultimul event județean a fost în 2017, Șurianu Sebeș)

Pengtru CSU mai urmează un hop, barajul din 18 și 25 iunie, cu reprezentanta Covasnei.

*Nervi și eliminarea lui G. Cerghedean

Jocul a fost controlat de CSU, ce s-a jucat cu ocaziile, portarul Dr. Pop (fost la CSU) făcând adevărate minuni în actul secund. Dar un moment cheie al jocului a fost bara lui Al. Juncan (55). Cele două tabere s-au contrat serios în minutul 65, când după un fault la centrul terenului jucătorii s-au îmbrâncit, centralul D. Iviniș împărțind câteva avertismente în ambele tabere. Pe lângă H. Balea (arbitrul de rezervă) a intrat și antrenorul Mihai Manea în teren pentru a potoli nervozitatea, însă lucrurile nu au intrat la normal, fiind nevoie de cu cartonaș roșu arătat lui G. Cerghedean (ce a primit două galbene în câteva zeci de secunde).

*Bucurică, MVP-ul partidei

Voința a căzut total după ce a rămas în inferioritate, iar în final două rezerve au parafat rezultatul prin reușite în ultimele 10 minute.  Bogdan Bucurică (36 de ani), cel mai experimentat jucător prezent pe teren, căpitanul albaiulian, jucăor ce  evoluat în Liga 1, a primit trofeul cuvenit pentru MVP-ul finalei.

Sfârșitul jocului s-a disputat sub amenințarea unei furtuni, fiind nori grei de ploaie care i-au alungat pe spectatori, astfel că în ultimele secvențe tribunele s-au golit complet. De altfel și festivitatea de premiere a fost afectată în mare parte din pricina vremii nefavorabile, însă în cele din urmă pe fondul unei acalmii meteo protagoniștii finalei au fost premiați.

 

*0-1, MIN. 17: CIRCOV a transformat un penalty, cu fentă, după un fault făcut de Șt. Marian la Bucurică

*0-2, MIN. 43: HERCI majorează avantajul, după o fază prelungită de atac și o pasă venită de la Circov de pe flancul drept

*0-3, MIN. 82: Cl. OARA, abia intrat a scăpat singur și a finalizat după o „scăriță”

*0-4, MIN. 86: S. FULEA șutează din interiorul careului, de pe dreapta, la colțul scurt

La finală au asistă peste 500 de spectatori.

Voința: Dr. Pop – Șt. Mărian (75, Cetean), G. Cerghedean, Petruse, A. Breaz (84, B. Popa), Polhac (87, Galdea), Goangă, Trifa, M. Cristea, Al. Juncan, Epure/ cpt; rezerve Mara, G. Lupean, Morușca, A. Negrea, M. Truță, Feier. Antrenor Raul Oargă.

CSU: Căt. Suciu – Cos. Năcreală, I. Neag, R. Trif, Bucurică – Circov (81, Cl. Oara), Al. Petresc (87, Joldeș), Herci, Ad. Lăcătuș (66, Frențiu) – M. Domșa (74, S. Fulea), Baghiu; rezerve Ignat, Apetri, Șt. Radu, Ad. Hăprian, Gylien. Antrenor Mihai Manea.

În precedentele două cazuri câștig de cauză a avut gruparea stremțană, ce a răsturnat calculele hârtiei și a cucerit de fiecare dată trofeul. Mai întâi, în 2019, pe “Cetate”, când din postura de vicecampioană a Ligii a 4-a, Voința a învins, scor 2-1 (2-1) pe nou-promovata din Liga a 5-a.

Dramatică a fost disputa de la Unirea de anul trecut, încheiată cu lovituri de departajare. Voința, pregătită de aiudeanul Ioan Ilie, și-a respectat statului de “naș” al grupării cu pretenții din Cetatea Marii Uniri și a pus mâna iarăși pe trofeu după loviturile de departajare, scor 7-5 (o singură ratare, S. Fulea). În timpul regulamentar a fost 2-2 (1-0)

Arbitri: D. Iviniș, R. Uleșan, P. Mihaiu; rezervă H. Balea Observator Cos. Chirilă (toți Alba Iulia)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea