Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO, VIDEO. Ziua națională a produselor agroalimentare românești, sărbătorită la Sebeș. Expoziții cu vânzare în piața orașului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ziua națională a produselor agroalimentare românești este sărbătorită la Sebeș, joi 10 octombrie. În piața din oraș a fost organizată o expoziție cu vânzare de produse românești.

Joi, 10 octombrie, 2019, Direcția pentru Agricultură Județeană Alba, marchează, alături de Primăriile Municipiilor : Aiud, Blaj și Sebeș “Ziua națională a produselor agroalimentare românești”, prin organizarea în piețele agroalimentare din localitățile mai sus amintite, de expoziții cu vânzare de produse românești.

Pe lângă comercianții obișnuiți într-o zi de joi când se ține piața la Sebeș, consumatorii care au participat la eveniment au avut doar cinci standuri de vizitat. Oferta destul de modestă a expozanților a constat în produse apicole, uleiuri, creme și săpunuri naturale și doar un singur stand cu legume.

YouTube video

Gama variată și extrem de bogată de produse din restul pieței au compensat lipsa expozanților.

Proiectul legislativ a fost iniţiat de un grup de parlamentari PSD şi ALDE, potrivit cărora, prin instituirea acestei zile se doreşte încurajarea producţiei agricole naţionale pentru consumatorii români, precum şi pentru cei ce deţin spaţii de vânzare (comercianţi), producătorul urmând să prezinte, cu prilejul acestei zile, produse autohtone de calitate.

De asemenea, se doreşte îmbunătăţirea statutului producătorului român în lanţul alimentar scurt şi încurajarea consumului de produse agroalimentare autohtone şi de produse tradiţionale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea