FOTO, VIDEO. Zeci de militari, mobilizați și sâmbătă după dezastrul din comuna Ighiu. Drumurile sunt distruse

Zeci de militari sunt mobilizați și sâmbătă pentru înlăturarea efectelor negative produse de inundații din comuna Ighiu, la Bucerdea Vinoasă, unde viiturile au făcut ravagii.

La nivelul judeţului Alba a fost convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, sub coordonarea prefectului, fiind dispuse măsuri de asigurare a apei potabile pentru cetăţani, dar şi de suplimentare a efectivelor din teren cu forţe şi mijloace de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba şi de la Batalionul 136 Geniu „Apulum”.

Este nevoie de timp până când comunele Cricău și Bucerdea Vinoasă să arate ca înainte de ziua de 22 iunie.

Drumurile s-au surpat, peste 400 de gospodării au fost inundate, iar zeci de mașini au fost distruse după ce au fost luate de ape.

Construcțiile oamenilor au suferit avarii.

UPDATE, Comunicat UM 01684 Alba Iulia: Un detașament format din 21 de militari și 5 mijloace tehnice acționează în zona localităților Ighiu și Bucerdea Vinoasă din județul Alba pentru deblocarea drumurilor și înlăturarea efectelor produse de viituri ca urmare a precipitațiilor abundente căzute în ultimele 24 de ore.

La acestă oră, în zona de NV a localității Bucerdea Vinoasă, geniștii albaiulieni conduși de maiorul Hișu Mihai, încearcă cu ajutorul unui autocamion DAC 6 x 6 și a unei automacarale din dotare, degajarea unui pod metalic prăbușit în albia râului care riscă să afecteze gospodăriile din vecinătate.

Intervențiile se desfășoară ca urmare a solicitării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba, militarii batalionului acționând alături de forțe aparținând Ministerului Afacerilor Interne.

Citește și FOTO, VIDEO Bilanț după inundațiile devastatoare de vineri din Alba: Peste 400 de gospodării au fost inundate și zeci de mașini avariate. Armata, chemată în ajutor

Citește și: FOTO, VIDEO. Rupere de nori în comuna Pianu: O mașină a fost luată de ape. La Alba Iulia, mai multe gospodării au fost inundate

Citește și FOTO. Noi imagini ale dezastrului de după furtună, din Cricău și Bucerdea: Zeci de mașini, luate de ape și izbite de garduri, sunt distruse în totalitate

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...