FOTO. Noi imagini ale dezastrului de după furtună, din Cricău și Bucerdea: Zeci de mașini, luate de ape și izbite de garduri, sunt distruse în totalitate

Pe rețelele de socializare apar, sâmbătă, noi imagini ale dezastrului de după furtună, din Cricău și Bucerdea Vinoasă, unde zeci de mașini au fost luat de ape, izbite de garduri din beton, și distruse în totalitate.

Peste 400 de gospodării din județul Alba, majoritatea din Bucerdea Vinoasă și Cricău, au fost inundate, vineri, în urma ploilor torențiale și a viiturilor, în vreme ce zeci de mașini au fost distruse, iar mai multe drumuri avariate.

ELIT

Citește și FOTO, VIDEO Bilanț după inundațiile devastatoare de vineri din Alba: Peste 400 de gospodării au fost inundate și zeci de mașini avariate. Armata, chemată în ajutor

Au intervenit sute de forțe, fiind mobilizați și militari. Potrivit unui comunicat de presă al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Alba, trimis sâmbătă, au fost inundate 51 de gospodării din Țălna, 150 de case din Ighiu și Bucerdea, 200 de la Cricău și altele din Alba Iulia, Blaj și Sebeș. Și astăzi se intervine pentru înlăturarea efectelor negative.

De asemenea, zeci de autovehicule au fost avariate. La Bucerdea, trei mașini au fost luate de ape și proptite una peste alta. În ceea ce privește drumurile, zeci de podețe și drumuri comunale sau județene sunt afectate, după ce apa a acoperit zeci de kilometri de drumuri din trei comune: Ighiu, Bucerdea și Cricău.

Mai multe persoane au rămas blocate în case, din cauza apei care a pătruns cu putere, fiind salvate de forțele de intervenție și predate echipajelor medicale în stare de șoc. Potrivit CJSU Alba, cauzele inundațiilor sunt ploile puternice, viiturile și revărsarea mai multor pârâuri. De asemenea, mii de locuitori din județ au rămas fără energie electrică.

În total, au fost mobilizate peste 200 de forțe, pompieri, polițiști, jandarmi, reprezentanți ai Apelor Române, dar și militari. În ajutor au venit și salvatori din județele învecinate, Hunedoara, Cluj, Bihor și Sibiu și s-a intervenit cu buldoexcavatoare, motopompe, autobasculante și autospeciale.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...