// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO, VIDEO. Rupere de nori în comuna Pianu: O mașină a fost luată de ape. La Alba Iulia, mai multe gospodării au fost inundate

Mai multe străzi principale și secundare din Alba Iulia s-au inundat, vineri, după o ploaie torențială, care a blocat sistemele de canalizare, iar apa a ajuns și în gospodăriile oamenilor, în vreme ce un copac a căzut pe o mașină. În comuna Pianu un autoturism a fost luată de ape.

O ploaie torenţială a inundat, vineri, la Alba Iulia, mai multe străzi din Oraşul de Jos, de la ieşirea spre municipiul Sebeş, după ce sistemele de canalizare nu au făcut faţă cantităţii mari de precipitaţii. De asemenea, au fost inundate și cele mai circulate străzi din cartierul Cetate, iar circulația se desfășoară cu dificultate, pentru că nivelul apei pe carosabil, în unele locuri, depășește 30 de centimetri.

În centru, un copac a spart parbrizul unei mașini parcate, după ce a căzut pe ea, fiind doborât de vântul puternic.

De asemenea, în comuna Pianu de Jos, o mașină a fost luată de ape, oamenii postând filmări pe rețelele de socializare.

Purtătorul de cuvânt al ISU Alba, Alina Marescu, a declarat, pentru ziarulunirea.ro, că au fost mai multe apeluri la numărul 112, ale oamenilor, care reclamă că apa le-a intrat în curte și grădină, după ce sistemele de canalizare de pe stradă s-au blocat.

Gospodării inundate sunt, în Alba Iulia, în cartierele Bărbanț și Micești, dar și în orașul de Jos. Apa a ajuns în cantități mari în grădinile oamenilor, iar pompierii se deplasează la fața locului pentru a interveni. De asemenea, probleme mari sunt și în comuna Pianu, unde o mașină a fost luată de ape.

De asemenea, probleme au fost și în Cetatea Alba Carolina, zona turistică a orașului, unde se află mai multe terase. Proprietarii acestora se plâng că după fiecare furtună iese canalizarea, iar mirosul urât îndepărtează turiștii.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu, valabilă vineri la prânz, în Alba Iulia, Ighiu și Meteș.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Un răspuns la FOTO, VIDEO. Rupere de nori în comuna Pianu: O mașină a fost luată de ape. La Alba Iulia, mai multe gospodării au fost inundate

  1. celovec 27.06.2018 la 13:09

    Oameni buni, sambata dimineata, la Sibiu, in curtea unei scoli, Johaos anunta ranjind “In aceasta dimineata frumoasa m-am hotarat sa candidez”. Frumoasa…dimineata, cand oameni napastuiti din Alba se luptau cu potopul. A dat neamtul vreun semn de solidaritate cu romanii necajiti? Da de unde? Pe el il doare-n pix de urmasii lui Horia Closca si Crisan. Un asemenea om mi vrea odata. Doamne, fereste!