Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Vremea rea nu i-a ținut în case! Albaiulienii au mărșăluit din nou pe străzile municipiului: ”Nu cedăm! Abrogați și plecați!”- sloganurile de bază în cea de-a treia seară de proteste

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Albaiulienii nu se lasă până nu văd ordonanța întoarsă. În ciuda vremii de afară, cu vânt și stropi de ploaie, vineri seara, protestatarii au ieșit din nou în stradă, pentru a treia oară consecutiv după adoptarea ordonanţei de urgenţă care a modificat codurile penale.

La fel ca și până acum, oamenii au avut ca punct de întâlnire parcul Iuliu Maniu din fața Prefecturii Alba, de unde au plecat în marș pe străzile din municipiu.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Chiar înainte de plecare, a avut loc un moment emoționant. Un copil aflat printre manifestanți și-a făcut curaj și ieșit în față, strigând la portavoce ”Vreau să se întoarcă tati acasă! Vreau să trăiesc în țara mea!”. Oamenii l-au apludat, iar când din mulțime s-a auzit ”Să vină românii acasă, să plece hoții din țară”, copilul a aprobat: ”Exact. Să plece hoții din țară și să trăiesc fericit alături de tatăl meu”.

Deși, la început, participarea la protest a părut să fie una destul de anemică față de serile precedente, după ora 19.00 numărul participanților a crescut vertiginos, ajungând undeva la aproximativ 3000.

Desigur, nu au lipsit nici în această seară vuvuzelele, pancartele, protavocea și fluiericile, care au ”zguduit” orașul să iasă cât mai mulți oameni în stradă, pentru a se face auziți până la cei care conduc țara și care au adoptat ordonanțele de urgență, ”noaptea, ca hoții”,  în marțea neagră.

”Nu cedăm! Abrogați și plecați” au fost sloganurile de bază scandate, la unison, de cei  3000 de oameni ieșiți în stradă să-și exprime public nemulțumirile, în cea de-a treia seară de proteste.

Do tineri, aflați în fruntea coloanei, au purtat o coroană mortuară și o cruce cu poza lui Dragnea, iar protestatarii din față au ținut un steag tricolor imens și au afișat mesaje precum ”Vreau să trăiesc în România”, ”Vrem sistem de sănătate, nu iertare de păcate”, ”Jos laba de pe România”, sau ”No amu, zău că-i bai”.

”Noi de aici nu plecăm, nu plecăm acasă, până nu vom abroga, ordonanța voastră”. Albaiulienii nu se lasă și spun că vor ieși în stradă până când ordonanța privind modificarea codurilor penale va fi abrogată.

Sâmbătă, s-a anunțat un nou protest, de la ora 17.00.

Citiți și FOTO-VIDEO: ”No, amu’ îi bai!”. Cel mai mare PROTEST de după Revoluție, la Alba Iulia. Mii de oameni au ieșit în stradă, împotriva Guvernului

FOTO-VIDEO: ”Ultima soluție, o nouă Revoluție!”. Protestatarii din Alba Iulia au ieșit din nou în stradă, în număr și mai mare. Marș de peste 3 ore, pe străzile municipiului

[nggallery id=3374]

[nggallery id=3376]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea