Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: ”Ultima soluție, o nouă Revoluție!”. Protestatarii din Alba Iulia au ieșit din nou în stradă, în număr și mai mare. Marș de peste 3 ore, pe străzile municipiului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Manifestația, fără precedent de la Revoluție încoace la Alba Iulia, a continuat. Joi seara, protestatarii au ieșit din nou în stradă, în număr și mai mare. Peste 4.000 de persoane, majoritatea tineri, au mărșăluit prin oraș, mai bine de 3 ore,  pentru a-și exprima nemulțumirile cu privire la ordonanțele adoptate de Guvern în ”marțea neagră”.

Revoltați și înarmați cu pancarte, steaguri tricolore, portavoce și fluierici, oamenii s-au întâlnit în jurul orei 18.00, în fața Prefecturii județului, de unde, după ce s-a stabilit traseul împreună cu jandarmii, s-a plecat în marș pe străzile municipiului.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

La fel de pașnici și organizați ca în seara precedentă, protestatarii au parcurs aproximativ 10 kilometri, timp în care au scandat lozinci, majoritatea adresate partidului social-democrat, liderului Liviu Dragnea, dar și premierului Sorin Grindeanu, respectiv Guvernului condus de acesta. Între altele, oamenii au scandat: ”Dragnea nu uita, așteptăm și cartea ta”, ”Dragnea, pentru noi, este Ceaușescu doi”,”Noaptea ca hoții”, ”Abrogați și plecați”, ”Jos cu toți, mama lor de hoți”, ”Ieșiți din casă, dacă vă pasă”, ”CCR, hai mai repede”, iar la final ”Mâine seară, ieșim iară”. Totodată, o altă scandare a fost ”Florin Iordache, o altă întrebare”, semn că oamenii nu au uitat conferința de presă după adoptarea pachetului legislativ, când, ministrul Justiției a spus de multe ori ”altă întrebare”.

Pe tot traseul, protestatarii au avut în fața coloanei un imens steag tricolor, dar și un banner pe care scria ”București, nu uita, Alba e de partea ta!”.

La final, ajunși în fața Prefecturii, cei care au dorit au luat cuvântul spunând la portavoce motivul pentru care au ieșit în stradă.

Seara s-a încheiat, în jurul orei 21.30, cu intonarea imnului național și aplauze pentru jandarmi.

Vineri, de la ora 18.00, oamenii au anunțat un nou protest, spunând că ”Ultima soluție este o nouă Revoluție!”.


[nggallery id=3364]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea