Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: ”No, amu’ îi bai!”. Cel mai mare PROTEST de după Revoluție, la Alba Iulia. Mii de oameni au ieșit în stradă, împotriva Guvernului

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Manifestație fără precedent, în ultimii ani, la Alba Iulia. Nemulțumiți față de deciziile luate de Guvern la ceas de noapte în ”marțea neagră”, aproximativ 3000 de oameni au mărșăluit, miercuri seara, pe străzile orașului în cel mai mare protest de la Revoluție încoace.

Protestatarii s-au adunat în jurul orei 18.00, în parcul Iuliu Maniu din fața Prefecturii Alba, de unde, înarmați cu vuvuzele, pancarte, steaguri, fluiere și o coroană mortuară în fața coloanei, au plecat apoi în marș pe cele mai importante străzi ale municipiului, însoțiți de forțele de ordine ale Jandarmeriei.

Zgomotoși și scandând lozinci precum ”Ieșiți din casă, dacă vă pasă”, ”Hoții”, ”Vrem anticipate”, ”PSD, ciuma roșie”, ”București, nu uita, Alba e de partea ta”, ”Ne-am săturat, de cât ați furat”, protestatarii au scos cetățenii orașului la ferestre și balcoane și chiar și în stradă. Deși, inițial, la începutul protestului erau doar câteva sute de oameni, pe parcurs, au dovedit că le pasă și s-au alăturat și alți protestatari, numărul acestora ajungând în final la aproximativ 3000.

În marșul lor, participanții au făcut și o oprire în capătul Bulevardului Transilvaniei, la monumentul închinat eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989, unde au intonat imnul național.

”Am ieșit în stradă pentru a protesta împotriva unui evident abuz de încredere pe care guvernanții și aleșii noștri îl manifestă, trădând practic tot ceea ce au promis înainte, prin ceea ce fac acum, organizând în miez de noapte, să zicem așa, o evadare legală a colegilor confrați”, a spus Viorel, unul dintre protestatari.

”No amu îi bai!” – sloganul vedetă pe rețelele de socializare, ”N-o numesc frustrare, de-a dreptul mă doare”, ”Jos cu toți, mama lor de hoți”, ”Atenție, s-a legalizat hoția”, ”Să vă fie frică, Ardealul se ridică” sunt doar câteva dintre mesajele afișate pe pancartele celor care au ieșit în stradă nemulţumiţi de adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea Codurilor penale.

Protestul a decurs pașnic, fără incidente, și s-a încheiat în jurul orei 21.00, în același punct de unde au plecat, sediul Prefecturii Alba.

Acesta este cel de-al patrulea protest din municipiul Alba Iulia față de deciziile guvernului.

Tot miercuri seara s-a protestat și la Sebeș, unde au ieșit în stradă 200 de persoane, la Blaj (10 persoane), Ocna Mureș (60 de persoane) și Câmpeni (15 persoane).

Alexandra Mateș, Dragoș Suciu

foto: ziarulunirea, Corneliu Popa

[nggallery id=3357]

[nggallery id=3354]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea