Rămâi conectat

Sport

FOTO-VIDEO: Volei Alba Blaj, calificare în finala Cupei CEV! A 4-a finală europeană pentru campioana României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj s-a calificat în a 4-a finală continentală din istorie și va juca pentru Cupa CEV în 5 și 12 aprilie cu reprezentanta Italiei, Savino Scandicci.

O dublă victorie contra rivalei CSM Târgoviște, după 3-0 în Dâmbovița, săptămâna trecută, a fost 3-1 (25-21, 25-23, 19-25, 25-20). în returul de la Tg. Mureș. Și este a 4-a finală continentală pentru campioana din „Mica Romă” în ultimii 6 ani.  Jovana Kocić (11 puncte, 5 blocaje) a fost desemnată MVP-ul întâlnirii care a durat 108 minute.

În Sala Sporturilor din Târgu Mureș, în manșa retur a semifinalei “100 la sută românească” din Cupa CEV, campioaan României avea nevoie de două seturi pentru a accede în ultimul act al celei de-a doua întreceri continentale.  Și a câștigat primele două parțiale, scor 25-21, 25-23

Într-o atmosferă de senzație, aproximativ 1800 de spectatori prezenți, intre care iarăși elevii Colegiului „HCC” Abrud, dar și din Valea Lungă, mândria Albei a făcut spectacol.  Campioana României a continuat pe linia evoluției din tur, de lângă Turnul Chindiei, și a avut puține emoții în setul inaugural. În al doilea, Blajul a plecat lansat 18-9 și 22-16, dar s-a trezit amenințat 23-22 și 24-23, dar a reușit să reziste și să cucerească setul!

Cum rezultatul final nu mai avea nicio importanță, antrenor Stevan Ljubičić a introdus în teren în al treilea set majoritatea jucătoarelor de rezervă, iar partida a căpătat coordonate de relaxare pentru ambele formații, ce au mizat pe voleibaliste care evoulaseră mai puțin.

Iuna Zadorojnai (CSM Târgoviște) a strâns 16 puncte, iar de la Volei Alba Blaj cele mai multe le-a adunat căpitanul Gergana Dimitrova (14).

Finala este în 5 și 12 aprilie, primul meci în România, iar oponentă va fi Savino del Bene Scandicci  – a eliminat Thy Istanbul (3-0 în Italia, 2-3 în returul din Turcia).

În urmă cu o săptămână, lângă Turnul Chindiei, echipa din „Mica Romă” a etalat o evoluție aproape perfectă și a câștigat de o manieră entuziasmantă, în 83 de minute și minimum de seturi, și are nevoie să cucerească două seturi în al doilea joc pentru a realiza a 4-a calificare într-o finală continentală. Prima dintre acestea a fost în 2018, în Liga Campionilor (la București, cu VakifBank Istanbul), peste un an a urmat Cupa CEV (dublă cu Busto Arsizio), iar în 2021 Blajul a disputat ultimul act în Cupa Challenge (cu Yeșilurt Istanbul), Cele două rivale au parte iarăși de o confruntare incendiară, după ce s-au mai duelat în două rânduri în această lună, de fiecare dată la Târgoviște (în 4 martie, în Divizia A1, s-au impus gazdele, scor 3-1).

YouTube video

Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova – 14 puncte, Slađana Mirković – 4, Raisa Ioan – două, Victoriia Russu – 12, Bojana Milenković – 7, Jovana Kocić – 11, Andra Cojocaru (libero); au mai intrat Andreea Ispas (l), Georgiana Faleș, Andrea Kossanyiová – 6, Iarina Axinte – unul, Dajana Bošković -11, Kaitlyn Hord – 4, Jovana Cirković. Antrenor Stevan Ljubičić.

YouTube video


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea