Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Veteranii de război din zona Târnavelor, colindați, de către Cercul Militar din Alba Iulia. Spiritul Crăciunului a fost adus în sufletele eroilor țării

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Veteranii de război din zona Târnavelor, colindați, de către Cercul Militar din Alba Iulia. Spiritul Crăciunului a fost adus în sufletele eroilor țării

Cercul Militar Alba Iulia, împreună cu Batalionul 136 Geniu „Apulum” au pornit spre a colinda veteranii din zona Târnavelor, pentru a vesti apropierea Crăciunului. Aceștia au primit alimente, îmbrăcăminte și cadouri de Crăciun, dar și tricolorul românesc.

„Dăruiește bucurie și speranță. Dăruiește un Crăciun” este campania desfășurată în ultimii ani de către militarii Batalionului 136 Geniu „Apulum”. Mai exact, caporalii Jurcă Marius și Laslo Alin, pornind de la această deviză, în urmă cu șase ani, au inițiat și coordonează o campanie de Crăciun, a bucuriei și dăruirii, bazată pe voluntariat și altruism. Misiunea lor exemplară i-a atras și pe ceilalți colegi militari din cadrul batalionului, dar și persoane civile care au contribuit la fondul destinat pachetelor pentru copiii nevoiași. Dacă în acești ani, principalii beneficiari au fost copiii aflați în situație de risc, din acest an, campania s-a extins, iar acestora li s-au alăturat și veteranii de război, supraviețuitori din cel de al Doilea Război Mondial.

YouTube video

Astfel, cu aprobarea domnului comandant locotenent-colonel Ludovic Ștefan Brok, un grup inimos din cadrul Batalionului 136 Geniu „Apulum”, format din domnii maiori Popa Adrian și Hișu Adrian, plt. adj. principal Blagu Mihai, maistru militar principal Muntean Simion, plt.adj. Coman Emil, plt. Frățilă Emil, sergent Dumea Raul, caporalii inițiatori ai campaniei, Laslo Alin și Jurca Marius, fruntaș Mariș Răzvan și soldat Stan Alexandru, însoțiți de șeful Cercului Militar Alba Iulia, doamna Petruța Pop au pornit a colinda la veteranii de război din zona Târnavelor, având pregătit un colaj de colinde vechi deosebite, acompaniați instrumental fiind la saxofon și tobă.

Citește și: Scrisori pentru Moș Crăciun: Modele cu cele mai frumoase și amuzante texte scrise de copii

Primul popas a fost la veteranul de război Artimon Laurean (98 ani) din Bălcaciu, comuna Jidvei. Ne-a întâmpinat cu mare bucurie și emoție. La vârsta sa continuă să aibă o gospodărie bogată, cu două vite, cal, porci și multe păsări. „Animalele m-au ținut sănătos și puternic până la vârsta asta. Tare mult îmi place să cresc animale!” ne-a povestit moș Laurean.

Veteranul de război Aurel Rusu, din Tăuni, comuna Valea Lungă, care în vară a împlinit 100 de ani, a primit, de asemenea, colinda militarilor. Cu siguranță, acest moment i-a adus bucurie, mângâindu-i sufletul îndurerat din cauza pierderii recente a fiului său.

Citește și: FELICITARI de Crăciun pentru familie. URARI și MESAJE pentru cei dragi

Ioan Cosma din Alba Iulia este veteranul de război care se apropie de vârsta de 100 de ani. Ne-a întâmpinat în pragul ușii, vizibil emoționat și cu lacrimi în ochi. „Am ajuns în război până în munții Tatra. Am dormit în zăpadă zile întregi. Toate oasele mă dor din cauza asta”, ne-a mărturisit veteranul, arătându-ne, în același timp, cicatricile rănilor din război de la mână și cap.

Pe lângă colindul dulce și sfânt, veteranii au primit alimente, îmbrăcăminte și cadouri de Crăciun, dar și tricolorul românesc.

Citește și: MESAJE SMS de CRĂCIUN în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !

Sărbători binecuvantate să aveți, dragi veterani!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea