Opinii - Comentarii
MESAJE SMS de CRĂCIUN în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
Mesaje de Crăciun 2022 în limba engleză traduse în română • Merry Christmas ! • Texte cu urări, felicitări şi mesaje de sărbători în limba engleză care pot fi transmise prin telefon.
Mesajele de Crăciun pot fi trimise și în limba engleză. Copiii, adulții și chiar și bunicii ar fi plăcut surprinși să primească un mesaj de Crăciun scris într-o limbă de circulație internațională. Iată modele de SMS-uri pe care le puteți trimite celor dragi:
Mesaje de Crăciun în limba engleză ( Merry Christmas !)
May the good times and treasures of the present become the golden memories of tomorrow. Wish you lots of love, joy and happiness. MERRY CHRISTMAS! (Fie ca vremurile bune și comorile din prezent să devină amintirile de aur de mâine. Vă doresc multă dragoste, bucurie și fericire. CRĂCIUN FERICIT!)
May the joy and peace of Christmas be with you all through the Year. Wishing you a season of blessings from heaven above. Happy Christmas ! (Fie ca bucuria și pacea Crăciunului să fie cu voi pe tot parcursul anului. Îți doresc un sezon cu binecuvântări din cer. Crăciun Fericit!)
Citește și: Mesaje de Anul Nou 2023. Urari de Anul Nou. Felicitari de Anul nou. Mesaje de Revelion 2022-2023
I hope you have a wonderful Christmas & a great new year. Hopefully Santa will be extra good to you. Merry Christmas & Happy new year ! (Îți doresc un Crăciun minunat și un an nou cât mai fericit. Sper ca Moș Crăciun să mai generos cu tine. Crăciun Fericit și un An nou cât mai bun!)
New is the year, new are the hopes and the aspirations, new is the resolution, new are the spirits and forever my warm wishes are for u. Have a promising and fulfilling new year. (Nou este anul, noi sunt speranțele și aspirațiile, noi sunt spiritele și pentru totdeauna dorințele mele calde pentru tine. Să ai parte de un an nou promițător și toate dorințele să ți se îndeplinească)
Citește și: MESAJE de CRACIUN. Urări de Crăciun. Felicitări de Crăciun. SMS de Crăciun
Merry Christmas
May this Christmas be so special
that you never ever feel lonely again
and be surrounded by loved ones throughout!
Christmas is not a time nor a season,
but a state of mind.
To cherish peace and goodwill,
to be plenteous in mercy,
is to have the real spirit of Christmas.
(Poate fi acest Crăciun atât de special
Încât să nu te simți niciodată singur
și să fi înconjurat de cei dragi!
Crăciunul nu este o perioadă, nici un sezon,
ci o stare de spirit.
Să prețuim pacea și bunăvoință,
să fie bogat în bunătate,
Acesta este adevăratul spirit al Crăciunului.)
Merry Christmas If one night a big fat man jumps in at your window grabs you and puts you in a sack don’t worry I told Santa I wanted you for CHRISTMAS.HAPPY CHRISTMAS ! (În cazul în care într-o noapte un om mare și gras intră la tine pe fereastră și te pune într-un sac, nu-ți fă probleme, i-am spus Moșului că te vreau de Crăciun. Crăciun Fericit!)
Merry Christmas May your world be filled with warmth and good chear this Holy season, and throughout the year.Wish your christmas be filled with peace and love. Merry X-mas ! (Fie ca viața ta să fie plină de căldură și cât mai bună în acest sezon sfânt și pe tot parcursul anului viitor. Îți doresc un Crăciun plin de pace și iubire. Crăciun Fericit! )
Lets welcome the year which is fresh and new,Lets cherish each moment it beholds, Lets celebrate this blissful New year. Merry X-mas ! (Să salutăm anul 2016 care este proaspăt și nou. Să prețuim fiecare moment, să sărbătorim fericit Anul Nou. Crăciun Fericit!)
Citește și: MESAJE de SFANTUL IOAN. Urări de Sf Ion. Felicitări de Sfântul Ioan. Mesaje de „La mulţi ani” care pot fi trimis prin SMS de Sfântul Ioan Botezătorul
A Christmas candle is a lovely thing;
It makes no noise at all,
But softly gives itself away;
While quite unselfish,
it grows small .
Merry Christmas !
(O lumânare de Crăciun este un lucru minunat;
Nu face niciun zgomot,
Dar încet se dă deoparte;
În timp ce destul de altruist,
Se diminuează.
Crăciun Fericit!)

Opinii - Comentarii
19 mai 1919: A fost înființată organizația non guvernamentală „Salvați Copiii”
19 mai 1919: A fost înființată organizația non guvernamentală „Salvați Copiii”
Salvați copiii este o organizație neguvernamentală internațională a cărei scop este de a acorda sprijin copiilor care au nevoie de ajutor din întreaga lume. A fost înființată în anul 1919 în Marea Britanie.
Scopul principal al asociației este dezvoltarea proiectelor care aduc îmbunătățiri substanțiale și de lungă durată în folosul copiilor. Face parte din International Save the Children Alliance care este compusă din alte 27 de organizații naționale. International Save the Children Alliance este un ONG cu statut consultativ pe lângă consiliul Economic și Social al ONU.
“Salvaţi Copiii România” este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului.
Programele Organizaţiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenţie deosebită către cei aflaţi în situaţii dificile – copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiaţi etc. În cei 26 de ani de activitate, peste 1.340.000 copii au fost implicaţi în campaniile şi programele desfăşurate de Organizaţie.
Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări Misiunea Organizației Salvați Copiii România este de a obține progrese marcante privind modul în care copiii sunt tratați și de a produce schimbări imediate și de durată în viața acestora. Viziunea Salvați Copiii România este o lume în care fiecărui copil îi este respectat dreptul la viață, protecție, dezvoltare și participare.
Opinii - Comentarii
16 mai| Prima eclipsă totală de lună din 2022: De unde se poate vedea „Luna sângerie”, în România
16 mai| Prima eclipsă totală de lună din 2022: De unde se poate vedea „Luna sângerie”, în România
Luni, 16 mai, va avea loc un fenomen astronomic spectaculos și anume prima eclipsă lunară din 2022. „Lună sângerie” va putea fi observată și din România, însă pentru scurt timp.
O eclipsă lunară totală, care are loc atunci când Luna plină intră în umbra Pământului, va fi vizibilă în regiuni din Americi, Antarctica, Europa, Africa și Pacificul de Est. Între timp, o eclipsă penumbrală, un eveniment produs atunci când Luna se află în umbra mai redusă a Pământului, va fi vizibilă în Noua Zeelandă, Europa de Est și Orientul Mijlociu. Fred Espenak, om de știință specializat în eclipse, a catalogat eclipsa din 16 mai drept o „super-Lună”, adică o Lună la perigeu (cel mai aproape punct de Pământ), astfel că noi vom avea parte de „o eclipsă de super-Lună sângerie”.
Deși momentul exact va depinde în funcție de locul în care ne aflăm, Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” ne ajută și ne arată că eclipsa parțială va începe în data de 16 mai, la ora 05:28 (ora României). „Luna sângerie” își va atinge punctul maxim la ora 07:11 (ora României).
Prima dintre cele două eclipse lunare din 2022
Apoi, evenimentul se va sfârși la ora 08:55 (ora României). Faza penumbrală a eclipsei va începe cu o oră mai devreme și se va sfârși cu o oră mai târziu după eclipsa parțială.
Aceasta va fi prima dintre cele două eclipse lunare din 2022. Următoarea va avea loc în data de 8 noiembrie și va putea fi observată din Asia, Australia, America de Nord, regiuni din Europa de Nord și de Est, Arctica și mare parte din America de Sud.
„Luna sângerie” va apărea în data de 16 mai, ora 07:11 (ora României). Toate fazele eclipsei se vor sfârși la ora 08:55 (ora României).
Sursa: descopera.ro
Opinii - Comentarii
15 Mai: Ziua Internaţională a Familiei. Punctul central al interacţiunilor dintre generaţii, care ne susţine în momente de criză
Cea de 27-a aniversare a Zilei Familiei vine într-un climat de criză medicală și socială la nivel global. Pandemia aduce în prim plan nevoia de a investi în politici de protecție socială pentru cei vulnerabili. Familiile duc greul crizei, având grijă de membrii lor, fiind alăturii de copiii care nu merg în perioada asta la școală și în același timp continuându-și responsabilitățile de la locul de muncă.
Familiile sunt „nucleul de bază” a societății – ne naştem în familii, iar cei mai importanţi ani în dezvoltarea noastră sunt petrecuţi în căminele noastre. Dar fiecare viața de familie este diferită, la fel cum avem culturi diferite, moduri de interacţiune diferite. Viețile noastre sunt atât de agitate, încât Ziua Familiei poate fi un bun prilej pentru a încetini acest ritm şi de a petrece timp cu familiile noastre.
Familia are un rol esenţial şi în asigurarea şi îmbunătăţirea sănătăţii copiilor, prin suport afectiv, îngrijire, vaccinare preventivă sau tratament când sunt bolnavi. În schimb, politicile publice şi programele sociale trebuie să-i asiste efectiv pe părinţi să-şi poată îndeplini acest rol şi trebuie să crească sprijinul financiar acordat familiilor, în special a celor aflate în dificultate sau situaţii vulnerabile.
De exemplu, prin măsuri cum sunt alocaţiile pentru copii sau ajutoarele acordate condiţionat, dacă părinţii le asigură copiilor o îngrijire preventivă sau dacă îi trimit la şcoală, s-a constatat îmbunătăţirea stării de sănătate a copiilor şi a rezultatelor lor şcolare.
De asemenea, politicile publice legate de timpul de muncă au impact asupra sănătăţii tuturor membrilor familiei, şi în special a noilor născuţi, ca şi concediul plătit pentru îngrijirea copilului. De exemplu, concediul de maternitate dă posibilitatea mamelor să alăpteze, ceea ce duce la riscuri mai mici de îmbolnăvire a nou-născuţilor, şi chiar şi a mamelor, iar concediul paternal ajută taţii să aibă relaţii mai apropiate de copiilor lor şi să-şi asume mai multe responsabilităţi în familie.
Au contribuit de asemenea la bunăstarea emoţională politicile publice privind timpul flexibil de lucru, care au dat mai mult timp părinţilor să se ocupe de copii şi să le asigure o îngrijire mai bună. Politicile şi programele privind siguranţa şi stabilitatea mediului familial au contribuit de asemenea la bunăstarea fizică şi emoţională a copiilor şi tinerilor.
Mai mult, e nevoie de politici adecvate şi pentru a ajuta familiile să-i poată îngriji nu doar pe cei cu dizabilităţi sau nevoi speciale, dar şi pe vârstnici, mai ales în actualele condiţii de îmbătrânire a populaţiei.
sursa: un.org tvr.ro
-
Actualitateacum 5 ore
19 mai – Ziua pictorilor și data nașterii pictorului Ion Țuculescu
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
19 mai 1919: A fost înființată organizația non guvernamentală „Salvați Copiii”
-
Curier Județeanacum 22 de ore
VIDEO| 1 iunie. „Sărbătorile copilăriei” în Alba Iulia: Flashmob „Dansul copilăriei” și vânătoare de comori în Cetatea Marii Uniri. Programul evenimentului
-
Ştirea zileiacum 13 ore
Alba Iulia, în top 10 al orașelor în merită să trăiești: Care este orașul cu cel mai multe de oferit
-
Actualitateacum 24 de ore
Percheziții în județul Alba: Prejudiciu de aproape 4,7 milioane de lei, în cazul unor firme care colectează și reciclează deșeuri
-
Sportacum 20 de ore
După tripla istorică din stagiunea 2021/2022, Volei Alba Blaj mizează, în linii mari, pe același lot și în ediția viitoare
-
Ştirea zileiacum 24 de ore
PERCHEZIȚII la Alba Iulia: Un bărbat de 69 de ani, REȚINUT de polițiști. Ce au descoperit oamenii legii
-
Actualitateacum 19 ore
Salariu minim de 3.000 de lei, începând cu data de 1 iunie: Ce categorie de români vor beneficia și care sunt condițiile
-
Actualitateacum 22 de ore
Salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată va fi de minimum 3.000 lei lunar în perioada 01 ianuarie 2023 – 31 decembrie 2028 pentru sectorul agricol și în industria alimentară: Precizări ITM Alba
-
Actualitateacum 20 de ore
EVALUARE NAȚIONALĂ 2022 clasa a IV-a: SUBIECTELE la MATEMATICĂ au fost publicate
-
Actualitateacum 19 ore
Angajatorii care măresc salariul minim cu 200 de lei, scutiți de taxe: Ordonanța, aprobată de Guvern
-
Curier Județeanacum 23 de ore
Peste 50 de sancțiuni și 4 permise de conducere reținute după o acţiune cu efective suplimentare a polițiștilor din Alba Iulia