Ziarul Unirea
 

FOTO, VIDEO, UPDATE. O casă construită din lemn, distrusă de un incendiu violent, la Săsciori, județul Alba. Pagube de aproximativ 150.000 de lei

O casă din localitatea Săsciori, județul Alba, construită din lemn, a fost cuprinsă, joi seara, de flăcări.

Pompierii din Sebeș au intervenit pentru stingerea incendiului, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba

”Garda Sebeș intervine pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit confecționată din lemn pe raza localității Săsciori. Incendiul este localizat”, transmite ISU Alba.

UPDATE: Casa a ars în totalitate de flăcările violente care s-au extins cu repeziciune.

Din păcate, pompierii nu au mai putut salva nimic din imobil și s-au concentrat doar spre localizarea incendiului, astfel încât flăcările să nu se extindă și în împrejurimi.

UPDATE 1: Au intervenit trei autospeciale cu zece subofițeri. Nicio persoană nu a fost rănită.

Oamenii spun că este vorba de o cabană situată pe dealul Cărpiniș, pe drumul ce duce prin spatele bisericii spre fostele saivane.

Din păcate, în ciuda intervenției pompierilor, cabana este arsă aproape în întregimea. A mai rămas în picioare doar partea din față, așa cum se poate observa în video.

UPDATE 2: Pagubele produse în urma incendiului se ridică la aproximativ 150.000 de lei.

UPDATE ISU: Garda de intervenție Sebeș a intervenit ieri, la ora 21.09, în loc. Săsciori, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o cabană, proprietatea lui B.E. Pompierii militari au acționat cu trei austospeciale de intervenție, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Săsciori. Ca urmare a acestui incendiu, au ars cabana în proporție de 90%, acoperișul confecționat din lemn și șindrilă bituminoasă pe o suprafață de aproximativ 180 mp, o central termică, aparatură electrică și electrocasnică, mobilier și instalația electrică. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un sistem de încălzire defect.

      Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor unele măsuri pentru această perioadă, şi anume:

  • Verificarea, repararea, izolarea termica si curatarea periodica a cosurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • Cosurile de fum trebuie curatate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  • Cosurile de fum trebuie izolate termic fata de elementele combustibile ale planseului sau acoperisului (grinzi, astereala de lemn si altele asemenea)
  • Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Unirea” al județului Alba au intervenit, în data de 28.12.2017, la 24 solicitări medicale.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...