FOTO-VIDEO: „UNIŢI SUB TRICOLOR” la Alba Iulia, de 1 Decembrie. Pânze imense întinse pe zidul Cetăţii şi explozie de fumigene roşii, galbene şi albastre

Unul dintre evenimentele organizate de Ziua Naţională a României la Alba Iulia, care a oferit imagini memorabile, a fost „Uniţi sub tricolor”. Zeci de tineri au întins în faţa Catedralei Reîntregirii, pe zidul stâng al Laturii de Vest a Cetăţii, 15 pânze imense, lungi de 30 de metri, în culorile drapelului naţional. De asemenea, o „explozie” de fumigene roşii, galbene şi albastre a dat culoare, dar în acelaşi timp a atras privirile românilor prezenţi în oraşul Marii Uniri.

tricolor Alba Iulia

Prin acţiunea organizată, tinerii au dorit să atragă atenţia în mod special pentru unirea Basarabiei cu România.

”Noi suntem un grup alcătuit din membrii galeriilor din toată ţară, fie că sunt de handbal, fie că sunt de baschet şi ne-am unit împreună în tot ceea ce ţine de naţionalism şi de unirea Basarabiei cu România. Ne adunăm la evenimente pentru a fi uniţi. Astăzi ne-am adunat pentru un obiectiv naţional, unirea Basarabiei cu România”, a spus unul dintre participanţi.Potrivit acestuia, fiecare pânză a avut 30 de metri.

”Sunt din Bucureşti şi am luat parte la această acţiune din patriotism. Suntem români uniţi sub tricolor. Căutăm să aducem în fiecare an ceva nou. Pentru că s-au terminat lucrările de reabilitare a Cetăţii în partea de vest, am schimbat locul desfăşurării acestei acţiuni”, a spus un alt participant.

Evenimentul a început la ora 15.20 şi a ţinut puţin peste 15 minute.

Anul trecut, acţiunea ”Uniţi sub tricolor” s-a desfăşurat între Poarta a III-a şi Poarta a IV-a a Cetăţii.

Citiţi si Piaţa Cetăţii din Alba Iulia „inundată” de tricolor. INCREDIBIL ce au reuşit să facă!

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...