Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO, VIDEO. Un fruct exotic, originar din Asia, care crește mult în zona Mării Mediterane, s-a copt și la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Schimbările climatice din ultima perioadă, dar și atenția acordată arborelui, care a fost protejat pe timp de iarnă, au făcut ca într-o gospodărie din Alba Iulia să se coacă mai multe fructe exotice – smochine.

Smochinele este un arbore originar din Asia Sud-Occidentală, care crește sub formă sălbatică și în zona Mării Mediterane, dar și în țări cu climă precum a României, însă nu le merge la fel de bine.

Într-o grădină din Alba Iulia a fost plantat în urmă cu trei ani, 2018 fiind primul în care fructele se coc. De regulă, smochinele intră pe rod din al doilea an. Nu toate fructele din pom sunt coapte, însă dacă va fi o toamnă lungă și caldă, sunt șanse mari să se coacă.

Peste iarnă, a fost acoperit cu material de nailon, pentru a rezista la ger.

Smochinele sunt fructe dulci, consumate mai des confiate, însă în ultima vreme au început să apară în supermarketuri şi sub formă proaspătă. Pe lângă faptul că au un gust minunat, aceste fructe dispun şi de nutrienţi cu efecte benefice pentru sănătatea şi frumuseţea noastră. Studii recente arată chiar că aceste fructe ar putea ameliora simptomele anumitor afecţiuni, cum ar fi diabetul sau eczemele.

YouTube video

[nggallery id=6102]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Incendiu în Sebeș la mai multe deșeuri depozite într-o clădire dezafectată. Au intervenit pompierii

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Incendiu în Sebeș la mai multe deșeuri depozite într-o clădire dezafectată. Au intervenit pompierii În jurul orei 16:30, 25 aprilie, pompierii din Sebeș au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la mai multe deșeuri depozite într-o clădire dezafectată. Pomperii din Sebeș intervin cu trei autospeciale, 2 ASAS și 1 EPA pentru stingerea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea