FOTO VIDEO Știrea ta| Slujbă religioasă cu respectarea măsurilor de distanțare la Catedrala Încoronării din Alba Iulia

Un cititor al ziarulunirea.ro ne-a trimis pe adresa redacției imagini de la slujba religioasă de duminică, de la Catedrala Încoronării din Alba Iulia.

Pe imagini se poate vedea cum toată lumea respectă măsurile de distanțare socială, impuse de starea de alertă și toți credincioșii poartă măști de protecție contra noului coronavirus.

ELIT

Ordinul pentru aprobarea regulilor privind accesul în lăcășele de cult, distanță minimă de siguranță și măsuri sanitare specifice pentru desfășurarea activităților religioase a fost publicat, vineri seară, în Monitorul Oficial, una din prevederile importante fiind aceea că la slujbele desfășurate în interiorul bisericilor pot participa maximum 16 persoane.

Mihail David - 2020

În anexa documentului se prevede că accesul credincioșilor în lăcășele de cult și în locațiile unde se organizează slujbe cu caracter privat se va face limitat, astfel încât să fie asigurată o suprafață de minim 4mp pentru fiecare persoană și o distanță de minim 2 m între persoane.

Slujbele care se vor oficia în aer liber, se vor desfășura cu menținerea distanței de 1,5 m între persoane.

La intrare, persoanele sunt obligate să își dezinfecteze mâinile cu dezinfectant pe baza de alcool pus la dispoziție de organizatorii evenimentului religios.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...