Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO, ȘTIREA TA| Cu barca, prin Alba Iulia, după ploaia care nu se uită niciodată: ”Dacă n-am fost noi la Mureș, a venit el la noi”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

inundatii Alba Iulia17Mai multe străzi din Alba Iulia au fost grav afectate de inundații după o ploaie care nu anunța nici pe departe acest lucru.

Canalizările au fost luate prin surprindere, iar localnicii de pe străzile marginale au ieșit, la caterincă, cu barca din case. De inundații nu au scăpat nici șoferii de pe arterele principale, Bulevardul Revoluției (zona Mercur), Bulevardul Ferdinand I (zona gară), dar nici pietonii care ar fi dorit să se plimbe (ha ha ha) prin Șanțurile Cetății, Latura de Vest. Cârcotașii spun că nici pe celelalte trasee ale Cetății nu a fost mai bine.

Internauții au postat fotografii pe rețeaua socială Facebook, iar cititorii ziaruluiunirea.ro au trimis imagini pe adresa redacției. Unul dintre ei a precizat că anul acesta nu a fost la Mureș, însă a venit râul la el.

Canalizarea de pe unele artere din Alba Iulia a rezistat mai puțin de 30 de minute. Ploaia de marți seara a durat în jur de 3 ore și a inundat, probabil, mai multe străzi decât numărul râurilor care traversează județul Alba.

Pe strada București cetățenii au ieșit din casă doar cu cizme. Pe alte străzi (Primăverii intersecție cu Mărăști) nu s-a putut ieși. Cei mai pesimiști mulțumesc divinității că nu a plouat mai tare.

Citește și Se împlinesc 45 de ani de la inundațiile din 1970 în județul Alba. Momente dramatice pentru Alba Iulia

Tot astăzi, șase imobile din Alba Iulia, case și garaje, au fost inundate, pompierii fiind chemați să intervină pentru scoaterea apei, a anunțat ISU Alba.

Meteorologii au emis, marți, în aproape toată țara cod galben de ploi. Avertizarea meteorologilor a intrat în vigoare de la prânz și este valabilă până miercuri seară. Se vor semnala instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ.

__________________________________________

Dacă vrei să ne semnalezi un eveniment, dacă ai văzut ceva neobișnuit, dacă vrei să pui o întrebare unei instituții publice sau unui politician, dacă ai filmat sau fotografiat ceva interesant, trimite-ne pe adresa [email protected], iar reporterii noștri vor lua legătura cu tine.

Dragoș Suciu

[nggallery id=655]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea