Rămâi conectat

Sport

FOTO-VIDEO: Start la Alba Iulia City Race 2015 * 650 de participanţi în probele de semimaraton şi cros

Tudor Stan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cetatea Alba Carolina din „cealaltă capitală” a fost luată cu asalt de sute de persoane, care au pornit în cea de a doua Alba Iulia City Race 2015 Start37ediţie a celui mai mare eveniment sportiv organizat în Cetatea Marii Uniri – Alba Iulia City Race. Atlteţi profesionişti, amatori şi simplii doritori de a face mişcare au pronit astăzi cu în cepere de la ora 10.00 în primele două probe ale Alba Iulia City Race 2015, cea de cros (10.300 de metri) şi cea de semimaraton (21.700 de metri). La start s-au aliniat în total 650 de participanţi, 430 pentru proba de semimaraton şi 220 pentru cea de cros. Gazda evenimentului de anul acesta şi totodată imaginea concursului este nimeni altul decât Marian Oprea, cel mai mare atlet român la proba de triplusalt.

Piaţa Cetăţii din Alba Iulia a fost luată cu asalt, dis de dimineaţă de atlteţi, atleţi amatori sau simpli turişti, toţi fiind interesaţi de cea de a doua ediţie a concursului grandios, Alba Iulia City Race. Din inima cetăţii, la ora 10.00, s-a dat startul la cele două probe de cros şi semimaraton. Cel responsabil de acest lucru a fost Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, care i-a felicitat pe toţi cei 650 de atleţi aliniaţi la startul competiţiei.

În proba de cros, cea care măsoară 10.300 de metri, startul și traseul este comun cu cel de la Semimaraton până aproape de kilometrul 5, loc în care Traseul de Semimaraton continuă pe pista de biciclete în timp ce Traseul de Cros face stânga, la vale, pe o ”bretea” care face legătura între pista de bicicletă și o zonă de traseu prin care s-a mai trecut, între kilometri 2 și 3. De acolo, traseul este în sensul opus primilor kilometri ai cursei, până la revenirea în Cetate, unde se intră pentru turul șanțurilor, urmând ca alegarea să se termine trecând prin Poarta a III-a a Cetății.

Semimaratonul, proba de 21.700 de metri începe pe aleile cetății, trecând de porțile IV, V și VI care străjuiesc cetatea pe latura sa vestică. De aici se continua puțin prin Parcul Unirii, se traversează Bulevardul 1 Decembrie 1918 prin Piața Unirii intrând apoi pe aleea pietonală (Bulevardul Transilvaniei). Se traversează Bulevardul Revoluției 1989 și se urcă pentru prima dată mai pronunțat spre Catedrala Unității Naționale. După catedrală se părăsește asfaltul și se intră pe un drum forestier care urcă la început lin și mai apoi destul de accentuat. Se continuă pe moderna pistă de biciclete/promenadă denumită și Transalpina de Mamut. Practic, concurenţii „dau o tură” de Mamut şi coboară, înapoi spre finish, adică locul din care au plecat.

*Mircea Hava: „Alba Iulia City Race este cea mai sigură formă de promovare a oraşului”

Prezent la startul competiţiei, Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia a avut prilejul de a „lansa” oficial cea de a doua ediţie a Alba Iulia City Race, urându-le succes tuturor celor 650 de participanţi ai primelor două probe, dar şi mulţumindu-le acestora pentru faptul că au ajuns la Alba Iulia. „Alba Iulia City Race este cea mai sigură şi cea mai serioasă formă de promovare a municipiului şi a Cetăţii Alba Carolina. Ca să fiu sincer, faptul că oraşul şi cetatea sunt promovate intens mă interesează mai mult, dar este foarte important şi că oamenii fac mişcare”, a precizat edilulul municipiului Alba Iulia.

YouTube video

[nggallery id=136]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Ziua Familiei, organizată de AJF Alba, în 19 mai, în Piața Cetății

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ziua Familiei, organizată de AJF Alba, în 19 mai, în Piața Cetății din Alba Iulia   A 3-a ediție a atractivului turneu fotbalistic „Ziua familiei” va avea loc duminică, 19 mai. Turneul de fotbal 3 vs 3 (tata, mama și copilul) este organizat în Piața Cetății din Alba Iulia (în fața Universității „1 Decembrie 1918”) […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea