FOTO, VIDEO Secțiile de Chirurgie și Urologie ale Spitalului din Alba Iulia, inaugurate în prezența oficialităților. Dumitrel: Pentru noi, Ioan Popa este Ministerul Sănătății

Secțiile de Chirurgie și Urologie ale Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia au fost inaugurate, joi, în prezența oficialităților locale, medicilor și persoanelor care au contribuit la realizarea acestui deziderat. Președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a spus că directorul general al Transavia SA, Ioan Popa, este pentru instituția pe care o conduce ”Ministerul Sănătății”, făcând referire la sumele mari din sponsorizări pe care omul de afaceri le-a donat spitalului.

inaugurare Chirurgie01

De 5 ani, Spitalul din Alba Iulia se află în subordinea Consiliului județean Alba.

Ion Dumitrel a spus, apoi, că a făcut această declarație, pentru ca pacienții care se vor trata să știe cine a sprijinit reabilitarea și s-a arătat nemulțumit că, în ultimii ani, Guvernul nu a alocat bani pentru investiții în spital. 

Ioan Popa s-a arătat mulțumit de investiția realizată și a precizat că e dispus să ajute spitalul în fiecare an ”dacă va merge la fel de bine ca și până acum”.

Citește și Ioan Popa: Sponsorizez și secția de Cardiologie a Spitalului din Alba Iulia cu circa 100.000 de euro

Inaugurarea a început printr-o vizită în fiecare salon, șeful secției de Chirurgie, Dan Pahonțiu și managerul spitalului, ec. Nicoleta Coșarcă, prezentând oficialităților locale și omului de afaceri cum a decurs reabilitarea și care sunt principalele schimbări. La final, s-a servit un pahar de șampanie.

Este de precizat că ultima reabilitare a secției de chirurgie s-a făcut acum 40 de ani.

Consiliul Județean Alba a aprobat, în luna martie 2014, un proiect de hotărâre privind derularea unor lucrări de reparații capitale, la compartimentele sus menționate, în valoare de 2.373.000 de lei (circa 530.000 de euro), din care suma de 1.973.000 de lei a fost alocată din bugetul judeţului, iar 400.000 de lei, sponsoriare din partea SC Transavia SA. Lucrările au început în luna decembrie 2014, termenul de execuție a fost de 5 luni, însă investiția s-a finalizat după un an. Firma care a câștigat licitația este SC Domica SRL.

Reabilitarea a fost realizată la standarde europene. Fiecare salon, cât și rezervele, atât de la Chirurgie cât și Urologie, are, acum, grup sanitar propriu cu duș, toaletă și chiuvetă. S-a mai avut în vedere dotarea saloanelor cu sonerie de apelare la bolnav, veioze, rampe de oxigen şi aspiraţie, amenajarea corespunzătoare a spaţiului de depozitare temporară a deşeurilor, crearea unor boxe pentru materiale de curăţenie şi pentru colectarea – evacuarea deşeurilor medicale, crearea de circuite funcţionale corespunzătoare; asigurarea ariei utile minime per pat de spital în saloanele curente şi rezerve; reabilitare şi înlocuirea (unde este cazul) a instalaţiilor: sanitare, termice, electrice, sistem detecţie incendiu, instalaţii gaze medicale, etc.

Prezentul proiect a avut ca scop reparaţia capitală a Secţiei Chirurgie şi Urologie, astfel incât acestea să corespundă din punct de vedere al standardelor de acreditare şi al prevederilor OMS 914/2006 privind autorizarea spitalului.

În ultimii ani, la Spitalul din Alba Iulia au fost reabilitate următoarele compartimente: Urgență, Radiologie, ATI, Dermatologie, Ginecologie, Oncologie, ORL, Oftalmologie, Boli Infecțioase, bucătăria, spălătoria.

Totodată, secţia de Gastroenterologie a intrat în reparații capitale în primăvara 2015, costurile fiind estimate la valoarea de 1.693.000 de lei.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

10 Comentarii

1 17 decembrie 2015 at 15:29

Lasati renovarile si aduceti medici capabili in Spitalul Judetean din Alba Iulia ca de asta este nevoie !!! Nu este normal ca in anul 2015 pentru un diagnostic corect sa fi nevoit sa te deplasezi la Cluj Napoca.

Horea 17 decembrie 2015 at 16:31

@”1″ (unul din cati?)

Ce-ar fi sa te stabilesti la … Cluj?
Acolo, poate, nu se mai fac nici renovari si-i plin de capabili.

gina 17 decembrie 2015 at 15:46

aduceti! e un ordin al unui asistat social ca astia sunt cei mai nemultumiti. Lor li se cuvine tot. nu vrei sa aduci tu? doctori buni, si spital cu bacterii.

florin 17 decembrie 2015 at 19:50

DUCETIL NEMERNICILOR SI IN ALTE SECTI ,DUCETIL LA INTERNE SA VADA DOMNU POPA CUM VIN ASISTENTELE CU BILETU CE TREBUIE SA CUMPERE BOLNAVU , DUCETIL SA VADA CUM IASA APA PE HOL DE LA BAIE CAND FACI DUS , SA VA FIE RUSINE CRETINI ORDINARI CARE VA BATETI JOC DE OAMENI , UNDE E ATAT LAUDATU ALA DE ADMINISTRATOR , AS VREA SAL INTREB CAND A FACUT ULTIMA VIZITA IN SPITAL???????? TREBUIE SA FIE NEBUN SA IASA DIN BIROUL LUI DE LUX SI SA INTRE IN JUNGLA…… PACATTTTTTTT

Rox 17 decembrie 2015 at 22:05

Doamna Gina uite eu nu sunt un „asistat social” si tot sunt nemultumita deoarece este insuficient ceea ce se intampla,foarte bine ca au renovat macar atat pana acum dar tot mai trebuie pana sa ajungem la standardele de afara;si da merg pana la cluj cu toate rebovarile lor din spitalul nostru pentru ca pe anumite specializari nu sunt medici competenti sau interesati de pacienti;
Pentru autorul acestui articolo:aveti 33 de poze puse pentru acest articol si toate cu oficiali ceea ce nu este relevant pt titlul articolului,este vb de sectia recent renovata puneti domne poze cu renovarile sa vedem si noi cu ce se lauda nu cu fete lor ca le stim deja!

Status-Quo 17 decembrie 2015 at 23:54

Un judet intreg e atat de prapadit inca isi renoveaza (reechipeaza) o sectie de chirurgie dupa 40 de ani? Pe ce mama dracului cheltuieste un judet banutii de nu-si poate cumpara echipament medical de performanta?

In alta ordine de idei: ce-ar fi ca onor APA CTTA SA sa puna mana sa sponzorizeze si ea vreo 1-2 sectii de la spitalul judetean.

APA CTTA este o firma care apartine Consiliului Judetean Alba (adica noua) si unde in ultimii 6-7 ani s-au produs transformari radicale (in bine… in mult mai bine) datorita ”managementului” superperformant. Astfel prin cresterea porceasca a tarifelor la apa potabila si canal APA CTTA a devenit una dintre cele mai profitabile firme din judet. O adevarata mandrie a intregului judet. Fiecare utilizator din judet simte pe propria piele ”mandria” de a fi client APA CTTA.

Asa ca dupa ce ispraveste de dat salarii diversilor oameni de valoare care-o populeaza (uite de ex. imi vine in minte d-na Dumitrel, ca tot e inegalabilul Dumitrel mai sus prin poze) poate sa dea si o prapadita de sponsorizare la spital.

Astfel Ministerul Sanatati poate fi, pe langa dl. Popa-Transavia si APA CTTA SA.

Poate dl. Popa o sa dea si niste sfaturi de management pe viu d-nei Cosarca trecand si pe la policlinica intr-o dimineata sa vad acolo organizare in medicina judeteana. N-ar strica ca dl. Popa sa incerce sa-si faca o programare la telefon pentru un control medical.

goe 18 decembrie 2015 at 8:24

@ ROX o sa vezi cand ai nevoie. Spitalul nu-i muzeu.
@ Florin Ce obligatii are dl. Popa sa-ti renoveze tie spitalul? In 40 de ani in care nu s-a pus decat var pe pereti de ce nu te-ai revoltat? De ce nu v-ati revoltat cand era al ministerului sanatatii si nu s-a facut nimic? Medicamentele sunt din banii nostri de la casa de sanatate pe careii imparte bucurestiul cum vrea. Mare-i nesimtirea!!!!!!! Ce face dl. Popa pt spital din banii lui stim dar voi ce ati facut pt. spital mai nenorocitilor? se poate face voluntariat oricand macar la curatenie in curte si pt. ai se platesc firme.

comsa andrei 18 decembrie 2015 at 9:04

dezastru toate spitalele din jud Alba la `ANGAJATI` adica doctori
Varza !!!

Bulă 18 decembrie 2015 at 13:37

@comsa andrei

„Dezastru” e si comentariul tau!
Ca si mie, nu prea ti-a placut scoala.

Eu 18 decembrie 2015 at 20:03

Felicitari sponsorului!! In acelasi timp nu pot sa nu remarc faptul ca dl. Popa este foarte avid de publicitate personala in ultimul timp.Daca deschizi site-uri afiliate Mediafax o sa gasesti nenumarate articole despre „mostenitoare” imperiului Transavia , articole care nu comunica nimic ci doar plaseaza domnisoara in spatiul public.De ce oare?? Ce le lipseste??

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...