Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO Secțiile de Chirurgie și Urologie ale Spitalului din Alba Iulia, inaugurate în prezența oficialităților. Dumitrel: Pentru noi, Ioan Popa este Ministerul Sănătății

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Secțiile de Chirurgie și Urologie ale Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia au fost inaugurate, joi, în prezența oficialităților locale, medicilor și persoanelor care au contribuit la realizarea acestui deziderat. Președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a spus că directorul general al Transavia SA, Ioan Popa, este pentru instituția pe care o conduce ”Ministerul Sănătății”, făcând referire la sumele mari din sponsorizări pe care omul de afaceri le-a donat spitalului.

inaugurare Chirurgie01

De 5 ani, Spitalul din Alba Iulia se află în subordinea Consiliului județean Alba.

Ion Dumitrel a spus, apoi, că a făcut această declarație, pentru ca pacienții care se vor trata să știe cine a sprijinit reabilitarea și s-a arătat nemulțumit că, în ultimii ani, Guvernul nu a alocat bani pentru investiții în spital. 

Ioan Popa s-a arătat mulțumit de investiția realizată și a precizat că e dispus să ajute spitalul în fiecare an ”dacă va merge la fel de bine ca și până acum”.

Citește și Ioan Popa: Sponsorizez și secția de Cardiologie a Spitalului din Alba Iulia cu circa 100.000 de euro

Inaugurarea a început printr-o vizită în fiecare salon, șeful secției de Chirurgie, Dan Pahonțiu și managerul spitalului, ec. Nicoleta Coșarcă, prezentând oficialităților locale și omului de afaceri cum a decurs reabilitarea și care sunt principalele schimbări. La final, s-a servit un pahar de șampanie.

Este de precizat că ultima reabilitare a secției de chirurgie s-a făcut acum 40 de ani.

Consiliul Județean Alba a aprobat, în luna martie 2014, un proiect de hotărâre privind derularea unor lucrări de reparații capitale, la compartimentele sus menționate, în valoare de 2.373.000 de lei (circa 530.000 de euro), din care suma de 1.973.000 de lei a fost alocată din bugetul judeţului, iar 400.000 de lei, sponsoriare din partea SC Transavia SA. Lucrările au început în luna decembrie 2014, termenul de execuție a fost de 5 luni, însă investiția s-a finalizat după un an. Firma care a câștigat licitația este SC Domica SRL.

Reabilitarea a fost realizată la standarde europene. Fiecare salon, cât și rezervele, atât de la Chirurgie cât și Urologie, are, acum, grup sanitar propriu cu duș, toaletă și chiuvetă. S-a mai avut în vedere dotarea saloanelor cu sonerie de apelare la bolnav, veioze, rampe de oxigen şi aspiraţie, amenajarea corespunzătoare a spaţiului de depozitare temporară a deşeurilor, crearea unor boxe pentru materiale de curăţenie şi pentru colectarea – evacuarea deşeurilor medicale, crearea de circuite funcţionale corespunzătoare; asigurarea ariei utile minime per pat de spital în saloanele curente şi rezerve; reabilitare şi înlocuirea (unde este cazul) a instalaţiilor: sanitare, termice, electrice, sistem detecţie incendiu, instalaţii gaze medicale, etc.

Prezentul proiect a avut ca scop reparaţia capitală a Secţiei Chirurgie şi Urologie, astfel incât acestea să corespundă din punct de vedere al standardelor de acreditare şi al prevederilor OMS 914/2006 privind autorizarea spitalului.

În ultimii ani, la Spitalul din Alba Iulia au fost reabilitate următoarele compartimente: Urgență, Radiologie, ATI, Dermatologie, Ginecologie, Oncologie, ORL, Oftalmologie, Boli Infecțioase, bucătăria, spălătoria.

Totodată, secţia de Gastroenterologie a intrat în reparații capitale în primăvara 2015, costurile fiind estimate la valoarea de 1.693.000 de lei.

[nggallery id=1430]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea