Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Sărbătoarea „Fii Satului” în Geoagiu de Sus: Momente solemne, premii acordate cuplurilor longevive și activități pregătite pentru localnici și invitați

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sărbătoarea „Fii Satului” în Geoagiu de Sus: Momente solemne, premii acordate cuplurilor longevive și activități pregătite pentru localnici și invitați

Ieri, 29 mai 2022, comuna Stremț din județul Alba a îmbrăcat straie de sărbătoare, iar satul Geoagiu de Sus a fost locul unde localnicii și oficialitățile s-au întâlnit pentru a lua parte la activitățile planificate pentru „Fii Satului” de către primarul Popa Traian Ștefan.

Festivitățile au debutat cu o slujbă religioasă și depuneri de coroane la monumentul dedicat soldaților din Geoagiu de Sus, care și-au pierdut viața în luptele din Primul Război Mondial.

La eveniment au participat cei mai importanți reprezentanți ai statului nostru, precum președintele CJ Alba, Ion Dumitrel și vicepreședintele Marius Hațegan, parlamentarii Tuhuț Radu Marcel și Sorin Bumb și prefectul județului Alba, Nicolae Albu, împreună cu subprefectul Mureșan.

De asemenea, evenimentul a fost marcat și de o ceremonie de premiere a cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie, precum și de un moment solemn, de recunoaștere a meritelor umoristului și epigramistului Eugen Albu, care a părăsit această lume, la începutul acestui an.

Însuși soția umoristului a fost prezentă la acest moment, dedicându-i câteva cuvinte de recunoștință în fața publicului, înainte de un scurt moment de reculegere.

Festivitățile au continuat mai apoi cu reprezentații artistice, mâncare și multă socializare din partea celor prezenți la eveniment, care nu au ținut cont de vremea ploioasă, pe care au numit-o drept un „dar” pentru agricultori.

Mesajele cu impresii pozitive despre activitățile desfășurate în cursul zilei de ieri au început să apară treptat în mediul online, din partea oficialilor care au luat parte la acestea.

„Primarul Ștefan Traian Popa, alături de echipa sa din primărie și consiliu local Stremț, a constituit un program complex, cu manifestări de interes pentru tineri și deopotrivă vârstnici. Turnee de fotbal, spectacole folclorice, focuri de artificii, discotecă, masă populară, dar și manifestări religioase și comemorative, respectiv premieri ale cuplurilor care au împlinit 50 sau 60 de ani de la căsătorie, au fost incluse în program.

Sărbătoarea a ajuns la cea de-a XII-a ediție și a devenit o tradiție importantă pentru comuna Stremț! Felicitări!”, a scris deputatul PSD de Alba, Tuhuț Radu Marcel, în mediul online.

La rândul său, subprefectul județului Alba, Corneliu Mureșan, a scris următoarele cuvinte despre acest eveniment: „Oamenii sunt cei care dau valoare și însemnatate meleagurilor noastre. Ei reusesc sa faca unic fiecare loc din judetul Alba. Sarbatoarea ”Fiii satului Geoagiu de Sus” a unit comunitatea, a strâns la un loc oameni care țin la relatiile interumane si isi doresc sa mentină vii traditiile si obiceiurile.

YouTube video

Transmit felicitari primarului PSD al comunei Stremț,     Traian Stefan Popa și întregii sale echipe, pentru ca au oferit oamenilor un weekend cu muzica, sport și voie buna, în care i-au aniversat pe seniori și i-au omagiat pe cei care nu mai sunt printre noi.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru un tânăr care a fost judecat pentru trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea