Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO / VIDEO S-a deschis ”Carmangeria lui Nicolae Ciobanul”. Celebra telemea de oaie produsă în ferma lui Nicolae Vlad, zilnic, la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Celebra telemea de oaie, produsă în ferma lui Nicolae Vlad, ciobanul din Vințu de Jos, va putea fi găsită în permanență la Alba Iulia, începând de miercuri, 6 martie, ora 10.00.

Miercuri s-a deschis pe Bulevardul Revoluției din Alba Iulia ”Carmangeria lui Nicolae Ciobanul”. Programul magazinului este de la 8.00 – 20.00, de luni până sâmbătă. Foarte simplu de găsit, de la Piața de Sus, spre Mercur, la vreo 200 de metri pe stânga, lângă chioșcul de ziare, carmangeria celebrului cioban din Vințu de Jos va oferi amatorilor de bucate tradiționale românești, adevărate, pe lângă delicioasa telemea, și preparate din carne de oaie și de porc: sloi, virșli, mici, pastramă, pecie afumată, cârnați afumați, ciolan, caltaboș, slănină și multe altele. ”Telemeaua de Nicolae Ciobanul” o fost singurul produs din judeţul Alba înregistrat pentru anul 2017 în Registrul Naţional al Produselor Tradiţionale (RNPT).

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

YouTube video

Produsul tradițional adevărat este un produs alimentar fabricat pe teritoriul României și pentru care se utilizează materii prime locale, care nu are în compoziția lui aditivi alimentari, care prezintă o rețetă tradițională, un mod de producție și/sau de prelucrare și un procedeu tehnologic tradițional.

Alături de marfa pe care o produce în ferma proprie de la Vințu de Jos, telemeaua și preparate din carne de oaie, Vlad Nicolae va găzdui în magazin și celebra ”Pită de Sântimbru”, și mierea adevărată de la Stupina Biriș Blaj, gustosul cașcaval de Loman, alături de smântână dulce și bună, dulcețuri și siropuri tradiționale produse de un hunedorean. Toate acestea merg cu un pahar de vin bun, pe care îl veți găsi tot aici, adus de Asociația ”Țara Vinului”.

YouTube video

”Poducătorii locali ar trebui să fie sprijiniți și încurajați să meargă mai departe cu afacerile lor și să le dezvolte. Consumul de produse locale reprezintă un ajutor minim pe care îl putem oferi economiei românești. Orice produs tradițional românesc cumpărat de la noi înseamnă automat că circuitul banilor va funcționa: avem cu ce să ne plătim cheltuielile, salariile la oameni, ne putem dezvolta afacerile. În plus, noi oferim garanția unor produse realizate ca pe vremea bunicilor noștri, cu un gust la fel de bun. Nu vă dăm să înghițiți plasticuri sau alte chimicale frumos colorate și ambalate. Și prețurile sunt foarte bune, pentru că nu vă vindem marfa la 16-a mână, cu tot felul de intermediari. Mâncați românește și vom trăi sănătoși și bine cu toții: și clienții și noi, producătorii”, transmit Nicolae Vlad Ciobanul și producătorul Călin Matieș, președinte al Asociației Producătorilor de Produse Tradiționale din Județul Alba.

La inaugurare a fost prezent ing. Gheorghe Lazea, directorul executiv al Direcției pentru Agricultură Județeană Alba, specialiști în agricultură, producători, numeroși clienți amatori de produse tradiționale, adevărate.

[nggallery id=6827]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Un elev de la Colegiul Național ,,Lucian Blaga” Sebeș, premiul III și mențiune la etapa națională a olimpiadei de limba germană modernă. A fost selectat pentru cursurile de formare pentru selectarea la faza internațională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un elev de la Colegiul Național ,,Lucian Blaga” Sebeș, premiul III și mențiune la etapa națională a olimpiadei de limba germană modernă. A fost selectat pentru cursurile de formare pentru selectarea la faza internațională Maxim Mucenicu, elev de la Colegiul Național ,,Lucian Blaga” Sebeș, a obținut premiul III și mențiune la etapa națională a olimpiadei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea