FOTO, VIDEO. Români din Alba, stabiliți în străinătate, mesaj pentru concetățeni, după ore de așteptat la cozi pentru a vota: Îndemnăm pe toată lumea să iasă la vot!

Români din județul Alba, stabiliți din străinătate s-au prezentat în număr mare să voteze la alegerile europarlamentare și referendum.

Concetățeni din Alba, plecați de ani buni din România, au declarat pentru ziarulunirea.ro că oamenii s-au așezat la coadă încă de la primele ore ale dimineții și stau în medie 4 ore până le vine rândul.

Mai mult, românii din Italia s-au organizat și oferă astăzi transport voluntar la urne celor care nu pot ajunge.

O tânără din Cugir, stabilită de ani de zile în Italia cu familia, este astăzi moderator pe voluntari șoferi la Valeggio sul Mincio: “Am adus 2 șoferi de pe autostradă și am reușit să pun câțiva în legătură cu alții care ofereau transport.

Dar problema e că șoferii de camioane nu au cum ajunge la secții. Votarea merge foarte lent. Sper să poată vota toți, chit că e doar amiază, lume încă vine”, spune aceasta.

“Pentru mine e târziu, pentru copiii mei e prea devreme. Noi nu ne mai putem întoarce. Dar mai avem acasă oameni dragi care merită mult mai mult decât este acum casa noastră.

Noi am văzut ce se poate și vrem să fie și acolo ca aici”, mai spune tânăra.

„Așa cum am sperat, diaspora se mobilizează și iasă în număr impresionant de mare la vot. Oameni uniți, dispuși să se ajute între ei să poată vota, chiar la sute de kilometri depărtare. Scopul este de a scăpa de actuala coaliție de la guvernare, de impostura, de prostie, de corupție, de incompetență, de nepotisme și în ceea ce ne privește pe noi, de jignirile pe care ni le adresează conducătorii actuali. Îndemnăm pe toată lumea să iasă la vot!!!”, au transmis românii.

La multe dintre secțiile de votare din străinătate s-au format cozi mari încă de la ora deschiderii urnelor, astfel de situații fiind semnalate în Italia, la Milano sau Brescia. Procesul de votare este îngreunat la secțiile de votare din diaspora din cauza procedurilor ce trebuie îndeplinite în momentul în care o persoană se prezintă la vot.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...