Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Români din Alba, stabiliți în străinătate, mesaj pentru concetățeni, după ore de așteptat la cozi pentru a vota: Îndemnăm pe toată lumea să iasă la vot!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Români din județul Alba, stabiliți din străinătate s-au prezentat în număr mare să voteze la alegerile europarlamentare și referendum.

Concetățeni din Alba, plecați de ani buni din România, au declarat pentru ziarulunirea.ro că oamenii s-au așezat la coadă încă de la primele ore ale dimineții și stau în medie 4 ore până le vine rândul.

Mai mult, românii din Italia s-au organizat și oferă astăzi transport voluntar la urne celor care nu pot ajunge.

O tânără din Cugir, stabilită de ani de zile în Italia cu familia, este astăzi moderator pe voluntari șoferi la Valeggio sul Mincio: “Am adus 2 șoferi de pe autostradă și am reușit să pun câțiva în legătură cu alții care ofereau transport.

https://www.youtube.com/watch?v=8HyVI5oxw90&feature=youtu.be

Dar problema e că șoferii de camioane nu au cum ajunge la secții. Votarea merge foarte lent. Sper să poată vota toți, chit că e doar amiază, lume încă vine”, spune aceasta.

“Pentru mine e târziu, pentru copiii mei e prea devreme. Noi nu ne mai putem întoarce. Dar mai avem acasă oameni dragi care merită mult mai mult decât este acum casa noastră.

Noi am văzut ce se poate și vrem să fie și acolo ca aici”, mai spune tânăra.

https://www.youtube.com/watch?v=744KR4lugaQ&feature=youtu.be

„Așa cum am sperat, diaspora se mobilizează și iasă în număr impresionant de mare la vot. Oameni uniți, dispuși să se ajute între ei să poată vota, chiar la sute de kilometri depărtare. Scopul este de a scăpa de actuala coaliție de la guvernare, de impostura, de prostie, de corupție, de incompetență, de nepotisme și în ceea ce ne privește pe noi, de jignirile pe care ni le adresează conducătorii actuali. Îndemnăm pe toată lumea să iasă la vot!!!”, au transmis românii.

La multe dintre secțiile de votare din străinătate s-au format cozi mari încă de la ora deschiderii urnelor, astfel de situații fiind semnalate în Italia, la Milano sau Brescia. Procesul de votare este îngreunat la secțiile de votare din diaspora din cauza procedurilor ce trebuie îndeplinite în momentul în care o persoană se prezintă la vot.

[nggallery id=7157]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Patru elevi de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir, rezultate remarcabile la olimpiada de limbi romanice: Dănilă Maria Angeles, calificare la etapa națională de limba spaniolă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Patru elevi de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir, rezultate remarcabile la olimpiada de limbi romanice: Dănilă Maria Angeles, calificare la etapa națională de limba spaniolă Elevii de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir au reușit o calificare la etapa națională a olimpiadei de limba spaniolă și un premiul III, o mențiune la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea