Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Revelion Epic 2017 – 2018: Peste 2.000 de albaiulieni au petrecut noaptea dintre ani în Piața Cetății

Publicat

în

Peste 2.000 de albaiulieni s-au adunat în noaptea dintre ani în Piața Cetății din Alba Iulia pentru a asista la spectacolul de artificii corelate pe muzică, care a fost fotografiat, dar mai ales filmat, de foarte mulți dintre ei. La final, au primit calendare personalizate și s-au reîntors acasă sau la petreceri.

Cu câteva minute înainte de numărătoarea inversă, în Piața Cetății din Alba Iulia era multă lume, iar cei prezenți au deschis șampania la ora 00.00, ciocnind un pahar în timp ce urmăreau și filmau focul de artificii.

Citește și: Mesaje de Sărbători • Urări de Sărbători • Felicitări de Sărbători • SMS de Sărbători

Spectacolul piro-muzical a avut tema ”Revelion Epic 2017 – 2018”, iar artificiile au fost trase pe muzică personalizată, sincronizat, din trei puncte și au avut efecte simetrice. Intervalul și frecvența lansărilor a fost de la 0,3 secunde până la trei secunde, corelate pe linia melodică.

Electrica Furnizare Discount

De asemenea, în cadrul spectacolelor s-au asigurat efecte pirotehnice la înălțime medie, 10 – 30 de metri, efecte pirotehnice la înălțime mare, 30 – 100 de metri și foarte mare, respectiv 100 – 130 de metri.

Alături de peste cei 2.000 de albaiulieni, în noaptea dintre ani, a fost prezent și primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava. Spectacolul a durat aproximativ zece minute, iar apoi oamenii, mulțumiți de ceea ce au văzut, s-au întors spre case sau să-și continue petrecerea la sălile de evenimente și restaurante unde au rezervat un loc.

Citește și: Mesaje de Anul Nou. Urari de Anul Nou. Felicitari de Anul nou. Mesaje de Revelion. SMS de Anul Nou

De asemenea, ei au primit calendare personalizate, cu imagini de la evenimentele istorice, sociale și culturale din 2017 organizate în Cetatea Alba Carolina.

https://www.youtube.com/watch?v=XZXBpFKaW8c&t=213s

Publicitate

Ştirea zilei

Coliziune între două autoturisme la Zlatna. Un tânăr de 28 de ani a fost transportat la spital

Publicat

în

Coliziune între două autoturisme la Zlatna. Un tânăr de 28 de ani a fost transportat la spital

La data de 1 august 2021, în jurul orei 11.45, pe strada Tudor Vladimirescu din Zlatna, un bărbat, de 68 de ani, din oraș, în timp ce conducea un autoturism, a intrat în coliziune cu un alt autovehicul, condus de un tânăr, de 28 de ani, din Zlatna

În urma accidentului rutier, tânărul a suferit leziuni corporale și a fost transportat la spital.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.

Electrica Furnizare Discount

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Avansări în grad, la ISU Alba, pentru 71 de subofițeri și 3 ofițeri. Un salvator, trecut în rezervă, în cadrul ceremoniei

Publicat

în

Anual, la data de 1 august, cadrele militare care au îndeplinit stagiul în grad sunt avansate, ca însemn al recunoașterii muncii depuse și al experienței acumulate.

La sediul inspectoratului a avut loc astăzi un ceremonial militar cu ocazia avansării în grad, la termen și cu ocazia trecerii în rezervă a unui coleg.

Au fost avansați în gradul următor 74 de colegi (3 ofițeri și 71 subofițeri).

Electrica Furnizare Discount

La sediul inspectoratului au fost gradați 20 de cadre, de către domnul prefect, Nicolae Albu, domnul președinte al Consiliului Județean,  Ion Dumitrel și domnul primar al municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa care i-au felicitat și le-au mulțumim pentru activitatea desfășurată.

Celorlalți colegi avansați le-au fost acordate gradele de catre comandanții subunităţilor în care își desfășoară activitatea.

Ceremonialul a cuprins și momentul emoționant pentru colegul nostru Plt. Adj. Șef Sântoma Alin, pentru care astăzi a fost ultima zi în calitate de cadru militar activ, fiind trecut în rezervă.

Le dorim succes în carieră celor avansați, le mulțumim pentru activitatea desfășurată până acum în cadrul colectivului ISU Alba, iar colegului nostru trecut în rezervă îi dorim multa sănătate și înțelepciune în această noua etapă a vieții.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Alba Iulia, în rândul orașelor europene: Din luna septembrie va începe colectarea selectivă a deșeurilor. Containerele vor veni în cinci culori

Publicat

în

Alba Iulia, în rândul orașelor europene: Din luna septembrie va începe colectarea selectivă a deșeurilor. Containerele vor veni în cinci culori

Primarul Gabriel Pleșa, așa cum a discutat și în cadrul unei emisiuni la Radio Unirea FM, a anunțat faptul că din luna septembrie, Municipiul Alba Iulia va ajunge la nivelul orașelor europene, în materie de colectare selectivă.

„Știu la fel de bine ca și dumneavoastră că procesul de schimbare a operatorului de salubritate ne-a pus pe toți într-o mare dificultate. Alba Iulia se confruntă cu o problemă majoră în ceea ce înseamnă ridicarea gunoiului menajer și nu are rost să ne ascundem după deget. Suntem într-o situație urâtă, neplăcută, dar pe care o vom depăși. Nu mi-am dorit-o nici eu, nici actualul Consiliu local și sunt convins că niciun albaiulian.

Electrica Furnizare Discount

Cu toate acestea, este foarte important ce se va întâmpla în doar câteva săptămâni. Din luna SEPTEMBRIE în Alba Iulia va începe COLECTAREA SELECTIVĂ a gunoiului menajer pe 5 FRACȚII! Rer Vest, societatea care a câștigat licitația pentru colectarea deșeurilor din Alba Iulia, are termen maxim pentru începerea prestării serviciilor către albaiulieni, data de 7 septembrie, conform contractului cu ADI Salubris.

Colectarea selectivă înseamnă o reducere cu aproape 70-80% a cantităților de gunoi menajer așa cum îl avem astăzi, menținând aproximativ același cost pentru albaiulieni, în sensul în care 4 dintre aceste fracții vor putea fi reciclate, iar pe celula finală de la Galda de Jos va ajunge doar o mică parte din tot ce se colectează acum. De noi depinde ca orașul nostru și mediul înconjurător să fie mai sănătos, mai curat.

La Alba Iulia vom crea toate condițiile pentru ca populația să poată colecta și depozita gunoiul astfel:
– pubela ROȘIE: METAL
– pubela VERDE: STICLĂ
– pubela GALBENĂ: PLASTIC și PET-uri
– pubela ALBASTRĂ: HÂRTIE și CARTON
– pubela NEAGRĂ: DEȘEURILE MENAJERE

Am demarat procedurile pentru amenajarea spațiilor în care se va face colectarea. Acestea vor fi îngrădite, supravegheate video, iar accesul va fi controlat pe bază de cartelă. În acest fel doar proprietarii blocurilor arondate acelui centru vor depozita acolo deșeurile, iar prin supravegherea video dorim să ne asigurăm că toți albaiulienii respectă regulile de colectare.

Sunt convins că vom învăța rapid codurile de culoare și în ciuda oricăror disfuncționalități care vor mai apărea la început, vom conștientiza cu toții că atunci când facem ceea ce trebuie pentru natură și mediul înconjurător, natura la rândul ei va avea grijă de noi!

RECICLAREA este modul civilizat de a-i spune planetei că o iubim! Alba Iulia va deveni un oraș curat, frumos și îngrijit, iar asta va ține de fiecare dintre noi! Și vă asigur că Primăria Alba Iulia va face totul pentru asta!”, a transmis primarul Gabriel Pleșa, prin intermediul paginii de socializare.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare