Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| Retro Parada Primăverii 2019, la Alba Iulia: Cele mai frumoase ”bijuterii” pe patru roți, expuse în Cetatea Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Iubitorii maşinilor vechi şi de epocă au avut ocazia de a se întâlni cu bijuteriile pe 4 roți, la Alba Iulia, sâmbătă, 13 aprilie, pe Platoul Obeliscului lui Horea din Cetatea Alba Carolina. Retro Parada Primăverii a deschis în acest weekend sezonul 2019 al evenimentelor dedicate vehiculelor istorice.

Sâmbătă, albaiulienii au avut, din nou, motive de reală bucurie, Cetatea Alba Carolina găzduind ediţia 2019 a Retro Paradei Primăverii.

Maşinile de epocă au fost expuse în zona Obeliscului din Cetatea Alba Carolina, iar oameni de toate vârstele au avut ocazia să le vadă, să le admire și să le afle povestea fiecăreia.

YouTube video

Evenimentele expoziţionale organizate periodic de Retromobil Club România au devenit o frumoasă tradiţie, pasionaţii maşinilor de epocă sau a vehiculelor cu potenţial istoric aşteptând cu mare interes orice acţiune de acest fel.

Evenimentele organizate de RETROMOBIL CLUB ROMÂNIA au un caracter cultural-sportiv, contribuind la menținerea în stare optimă a unor vehicule istorice, precum și la cultivarea pasiunii de colecționare și restaurare a acestora. RETROMOBIL CLUB ROMÂNIA este la ora actuală cea mai importantă asociație de profil din țară, fapt ce se datorează minunaților săi membri care fac eforturi considerabile să restaureze și să întrețină vehicule istorice care se înscriu în patrimoniul tehnic și cultural național și, de ce nu, mondial.

Activitatea de peste două decenii a clubului se constituie într-un demers cultural, de instruire a noilor generații cu privire la istoria autovehiculelor, România fiind în topul primelor zece țări din Europa care au introdus automobilul și a șasea țară în care s-au organizat curse de automobile.

Membrii clubului dețin peste 3.000 de vehicule istorice dintre care mai mult de 10% au fost fabricate înainte de 1944. Din nefericire, România este unul din puținele state europene care nu deține un Muzeu al Automobilului astfel încât R.C.R. face oficiul de “muzeu pe roți” ori de câte ori organizează un eveniment.

[nggallery id=6985]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO VIDEO | Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, dublă campioană națională la Culturism și Fitness. A reușit să își apere titlul la concursul organizat în Cluj-Napoca

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO VIDEO | Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, dublă campioană națională la Culturism și Fitness. A reușit să își apere titlul la concursul organizat în Cluj-Napoca Campionatul Național de Culturism si Fitness s-a organizat la Cluj-Napoca în perioada 15-19 mai, iar albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean a reușit să își apere cu succes titlul de campioană. După ce a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea