Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO, VIDEO| Reprezentanții Ligii Studenților din Alba Iulia, protest alături de ANOSR, față de consultarea asupra Legii învățământului superior: „Un praf în ochi care nu poate păcăli pe nimeni”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO, VIDEO| Reprezentanții Ligii Studenților din Alba Iulia, protest alături de ANOSR, față de consultarea asupra Legii învățământului superior: „Un praf în ochi care nu poate păcăli pe nimeni”

Reprezentanții Ligii Studenților din Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, au participat vineri, 19 august, la o manifestație, alături de membrii ANOSR prezenți la Forumul Organizațiilor Studențești din România, organizat la Timișoara, prin care își manifestă indignarea față de procesul de consultare asupra Legii învățământului superior.

„Ne-am adunat alături de membrii ANOSR prezenți la Forumul Organizațiilor Studențești din România, organizat la Timișoara, să manifestăm indignarea față de aşa-zisul proces de consultare asupra Legii învățământului superior, un praf în ochi care nu poate păcăli pe nimeni. În loc să discute aplicat cu cei mai direct interesați, Ministerul Educației alege să pozeze la întâlniri de formă, unele organizate de partid sau de apropiați, pe care să le adauge unei liste interminabile neimpresionante.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

YouTube video

Ne-am fi dorit ca pe agenda ministerului să existe o prioritizare reală a consultărilor privind noua legea a învățământului superior, iar consultarea studenților să fie cea care dădea startul acestei noi etape pe care o parcurge educația din România. Peste 300 de studenți din 30 de universități din țara au spus astăzi răspicat: NU acceptăm un proces de consultare transformat în mascaradă!

Reamintim o parte din solicitările principale ale federației:

-Participarea studenților în procent de 25% din alegerea rectorului;
-Reducere de 90% pentru studenți la transportul feroviar;
-Indexarea automată a subvenției de burse cu salariul minim;
-Menținerea verificării naționale a titlului de doctor, eliminare posibilității renunțării la titlul de doctor, imprescriptibilitatea răspunderii pentru plagiat;
-Pensionarea cadrelor didactice la 65 de ani;
-Nemodificarea contractelor de studii pe durata școlarității;
-Stabilirea unor criterii și limite cu privire la taxele de școlarizare;
-Asigurarea de locuri de practică pentru toți studenții înmatriculați la programe de studii de licență;
-Suspendare de drept a mandatului de conducere (rector, prorector) la obținerea unei demnități publice sau unei poziții în conducerea unui partid politic;
-Limitarea la 4 ani a tuturor mandatelor pentru care se dorește creșterea la 5 ani;
-Înființarea Consiliului Național pentru Servicii Sociale Studențești;
-Stabilirea unei limite de 500 de studenți pentru un consilier în carieră/psihologi”, au scris reprezentanții ANOSR, pe Facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea