FOTO, VIDEO| Prima zi de CARANTINĂ la Alba Iulia. Polițiștii au blocat ieșirile din oraș și au verificat declarațiile pe propria răspundere

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Municipiul Alba Iulia a intrat în carantină luni noaptea, la ora 24.00. Intrările și ieșirile din oraș sunt deja blocate de filtrele de poliție.

USR - Alegeri parlamentare 2020

La intrare în Alba Iulia, polițiștii opresc toate autoturismele și sunt lăsați să plece mai departe doar șoferii care au declarație pe propria răspundere, pe care este trecut un motiv întemeiat de deplasare. Este prima zi de carantină impusă în municipiu și în alte cinci localități din județ.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Cei care au arătat buletinele, legitimațiile de serviciu sau declarațiile prin geamul mașinii au fost lăsați să treacă.

Vezi și: Model de declarație pe propria răspundere pentru carantina zonală și adeverință de la angajator pentru Alba Iulia, Abrud, Blaj, Sebeș, Cugir și Ciugud

Polițiștii au organizat filtre încă de la ora 00.00, iar aceste acțiuni vor fi efectuate și în următoarele 14 zile, atât în Alba Iulia, cât și în localitățile Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și Ciugud.

Măsura carantinării s-a luat pentru municipiile Alba Iulia, Sebeș, Blaj, orașele Cugir și Abrud şi comuna Ciugud, având în vedere situația epidemiologică generată de coronavirusul SARS-CoV-2, care a dus la înregistrarea unei rate de infectare de 10,12 la 1000 de locuitori, în municipiul Alba Iulia, riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă, în circumstanțe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare.

De azi, mall-urile și magazinele se vor închide de la ora 20:00, în loc de 21.00, cu excepția farmaciilor și a stațiilor de distribuție carburant care pot avea program non-stop. Terasele vor fi închise pe durata carantinei. Magazinele vor putea avea în ele maxim o persoană la 8 metri pătrați, respectând toate regulile de sănătate publică.

Este permisă deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale, pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani în intervalul 10:00 – 13:00, iar pentru persoanele cu vârsta mai mică de 65 de ani în intervalele orare 06:00 – 10:00, respectiv 13:00-20:00.

Activitățile religioase se vor desfășura în spații deschise pe durata carantinei.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419