Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO: Poveste de iarnă la Alba Iulia. Imagini dintr-o lume ireal de frumoasă din Cetatea Alba Carolina, după ninsoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

A nins ca în poveşti la Alba Iulia. Zăpada a luat oraşul în stăpânire şi l-a transformat într-o lume ireal de frumoasă. Ramurile copacilor par acum candelabre uriaşe din cristal. Clădirile din Cetatea Alba Carolina sunt decorate cu draperii de ţurţuri, care parcă plutesc. Iarna a transformat orașul într-un tărâm de poveste.

Pe băncile din Parcul Unirii stau fulgii acum. S-au îngrămădit într-o pătură uriaşă care a acoperit caldarâmul şi clădirile.

Parcul sărbătorilor de Iarnă pare pierdut sub zăpada care s-a aşernut după o noapte de ninsoare ca-n basme. Nimic nu a deranjat liniştea Cetății, învelită în zăpadă, ca un copil mic acoperit cu o plapumă pufoasă.

Puţini se încumetat să îşi încerce norocul pe străzile transformate în derdeluşuri pustii. Numai entuziasmul nebun al prichindeilor, zăpăciţi de plăcerea săniuşului, mai urnește din casă câte un bunic.

YouTube video

E o lume ciudată în care lumina se prelinge pe clădiri împotriva firii, de jos în sus, împinsă înapoi către cer, spre norii plini cu zăpadă care au cernut mii de fulgi peste Alba Iulia.

Nartura a încremenit. Ramurile copacilor zac nemişcate peste bulevarde, împodobite cu beteala albă pe care iarna a adus-o cu ea. Vărfurile lor se împreunează ca două mâini de îndrăgostiţi, încercând să ascundă cerul.

Mihai Viteazul, pe calul lui, a încremenit în mijlocul luptei. O mantie groasă şi pufoasă încearcă să ascundă bătălia binelui cu răul. Statuile, spectatori muţi reproduși în bronz, au intrat şi ele în hibernare sub pătura de nea.

O alee într-un parc. Un tunel din mii de ramuri albe. O bancă pe care se odihneşte iarna. În depărtare un bunic trage după el sania cu doi nepoţei. Un trecător umblă obosit prin zăpadă.

[nggallery id=6577]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea