Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Pista pentru bicicliști de pe Dealul Mamut, fisurată și lăsată în paragină, la început de primăvară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La început de primăvară, pista pentru bicicliști din pădurea Mamut este lăsată în paragină. Locul oferă imagini dezolante celor care se încumetă să viziteze locul.

Pista pentru bicicliști din pădurea Mamut din Alba Iulia, denumită inițial ”Transalpina de Mamut”, stârnește tot mai multe nemulțumiri. Inițial, administrația locală a primit laude pentru acest proiect, pista fiind însoţită de o alee pietonală lată de 2 metri, pentru ca cei dornici de promenade să se poată plimba în voie şi să admire priveliştea. Dar, cu timpul,  locul a fost lăsat în paragină.

Zona nu este deloc întreținută, pe marginile pistei buruienile au crescut necontrolat, iar în zona pavată a răsărit iarbă. Crăpăturile uriașe apărute pe asfaltul denivelat și plin de gropi se întind pe zeci de metri de pe pista de biciclete, fac traseul foarte greu de parcurs și pun în pericol siguranța bicicliștilor.

Băncile de relaxare sunt distruse, iar locul de joacă pentru copii parcă e din timpuri străvechi. În loc de siguranță și relaxare, locul îți dă fiori de teamă. Parcă te-ai afla în pustiu.

YouTube video

Așa se prezintă acum, pista de biciclete de pe dealul Mamult din Alba Iulia, care la început, era una dintre cele mai frumoase piste de biciclete din România.

Realizarea pistei de biciclete a fost posibilă ca urmare a unei finanţări europene obţinută de Primăria Alba Iulia. Valoarea totală a proiectului se ridică la aproape 11 milioane de lei, din care circa 5 milioane de lei provin din fonduri europene, iar restul sunt asiguraţi de administraţia locală. Proiectul a fost finalizat în 2014.

[nggallery id=7087]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea