FOTO, VIDEO/ Piața Centru din Alba Iulia, aproape de finalizare. Lucrările, pe ultima sută de metri: Primăria achiziționează mobilier în valoare de 300.000 de lei

Primăria Alba Iulia se află pe ultima sută de metri cu completarea lucrărilor și mobilarea Pieței Agroalimentare Centru, care va fi dată în folosință cel mai probabil în luna iulie 2018. Pentru completarea lucrărilor rămase nefinalizate ca urmare a rezilierii contractului cu constructorul inițial S.C. Telecerna Deva, a fost încheiat în aprilie un nou contract, cu S.C. Alfa Construct SRL Alba Iulia, în valoare de 399.137 de lei fără TVA.

Lucrările neterminate sunt, printre altele: amenajare spații verzi în proporție de 100%, rețele alimentare cu apă, instalații sanitare, lucrări de rezistență, marcaje rutiere etc. S-a stabilit și necesitatea executării unor lucrări noi, neprevăzute inițial: zugrăveli exterioare, ntrumontarea unor balustrade, reparații streașină. De asemenea, Primăria Alba Iulia a inițiat o procedură publică de achiziție de dotări pentru Piața Centru. Dotările constau în 205 mese și 10 coșuri de gunoi. Produsele vor fi din poliester armat.

Proiectul inițial prevedea mese turnate din beton la fața locului, însă acesta a fost schimbat ca urmare a rezilierii contractului cu primul câștigător. Valoarea estimată a contractului de furnizare pentru dotarea cu mobilier specific (mese și coșuri de gunoi) a Pieței agroalimentare Centru este de 274.900 de lei, fără TVA. Data de deschidere a ofertelor este 26 iunie 2018. Administrația locală intenționează să dea în folosință locația cât mai curând posibil, probabil în luna iulie.

Primăria Alba Iulia a lansat, în luna ianuarie 2015, licitația pentru lucrările de reabilitare a Pieței agroalimentare din centrul municipiului, iar valoarea estimativă a contractului era de 2.824.214 de lei (fără TVA). Lucrările trebuiau finalizate în primăvara anului 2016, însă firma câștigătoare, S.C. Telecerna SRL Deva, a amânat succesiv termenul de predare. S-a ajuns astfel ca în mai 2017 contractul să fie reziliat. La acel moment lucrările aveau un stadiu de finalizare de circa 70%.

De peste 3 ani de zile Piața agroalimentară Centru funcționează într-un spațiu impropriu pentru desfășurarea unei astfel de activități.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

HH 27 iunie 2018 at 23:01

O RUSINE, O BUTAFORIE, O PIATA DE CARTIER MIC NEDEMNA DE O CAPITALA DE JUDET ( VEZI PIETELE DINVASLUI, DEVA,TURNU SEVERIN… ), LA CARE “SE LUCREAZA ” DE PESTE TREI ANI , TIMP IN CARE PRIMARIA INCHIDE OCHII, BA CHIAR PATRONEAZA FUNCTIONAREA TOTAL ILEGALA A UNEI PIETE / SATRE MIZERABILE IN PLIN CENTRUL ORASULUI, PE CARE AU NUMIT-O TEMPORARA, DAR FUNCTIONEAZA DE PESTE TREI ANI !!!

Atanasiu Calin 28 iunie 2018 at 6:18

Si spatiul in care functioneaza acum piata o sa ramana in aceeasi stare jalnica dupa mutare.Balarii si mocirla in plin centru

albaiulian 28 iunie 2018 at 13:31

Doamne, e chiar URATTTTT!!!! De ce tocmai în Alba Iulia!? Totul posibil distrugător chiar în Alba Iulia!
– în centru arat groaznic și nimic interesant
– nu avem ștrand
– la gara e batjocorit
– în gara e bombardament
– traselor transport public sunt jalnice
– bani aruncat în ferestra la cetate
– industrial important sunt goniți pentru anumite interesanți politici
În timpul liber NU AVEM UNDE LOC PE CARE PUTEM SA PETRECEM!

Alba Iulie e în MOARTE!

ciclop 29 iunie 2018 at 17:56

“bravo” primarului hava, o performanta cosmica :a patronat constructia unei amarate de piata agroalimnetara in mai mult de 3 ani, !!! nici macar un cincinal!!! mai ceva ca pe vremurile apuse :un cincinal in trei ani si jumatate .Bravos natiune, halal sa-ti fie !!!
Pentru “performanta sa galactica” PNL vrea sa-l trimita in parlamentul european , are cu ce se lauda acolo.!!!!altii mai buni nu are !!!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...