Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO/ Piața Centru din Alba Iulia, aproape de finalizare. Lucrările, pe ultima sută de metri: Primăria achiziționează mobilier în valoare de 300.000 de lei

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Alba Iulia se află pe ultima sută de metri cu completarea lucrărilor și mobilarea Pieței Agroalimentare Centru, care va fi dată în folosință cel mai probabil în luna iulie 2018. Pentru completarea lucrărilor rămase nefinalizate ca urmare a rezilierii contractului cu constructorul inițial S.C. Telecerna Deva, a fost încheiat în aprilie un nou contract, cu S.C. Alfa Construct SRL Alba Iulia, în valoare de 399.137 de lei fără TVA.

Lucrările neterminate sunt, printre altele: amenajare spații verzi în proporție de 100%, rețele alimentare cu apă, instalații sanitare, lucrări de rezistență, marcaje rutiere etc. S-a stabilit și necesitatea executării unor lucrări noi, neprevăzute inițial: zugrăveli exterioare, ntrumontarea unor balustrade, reparații streașină. De asemenea, Primăria Alba Iulia a inițiat o procedură publică de achiziție de dotări pentru Piața Centru. Dotările constau în 205 mese și 10 coșuri de gunoi. Produsele vor fi din poliester armat.

Proiectul inițial prevedea mese turnate din beton la fața locului, însă acesta a fost schimbat ca urmare a rezilierii contractului cu primul câștigător. Valoarea estimată a contractului de furnizare pentru dotarea cu mobilier specific (mese și coșuri de gunoi) a Pieței agroalimentare Centru este de 274.900 de lei, fără TVA. Data de deschidere a ofertelor este 26 iunie 2018. Administrația locală intenționează să dea în folosință locația cât mai curând posibil, probabil în luna iulie.

YouTube video

Primăria Alba Iulia a lansat, în luna ianuarie 2015, licitația pentru lucrările de reabilitare a Pieței agroalimentare din centrul municipiului, iar valoarea estimativă a contractului era de 2.824.214 de lei (fără TVA). Lucrările trebuiau finalizate în primăvara anului 2016, însă firma câștigătoare, S.C. Telecerna SRL Deva, a amânat succesiv termenul de predare. S-a ajuns astfel ca în mai 2017 contractul să fie reziliat. La acel moment lucrările aveau un stadiu de finalizare de circa 70%.

De peste 3 ani de zile Piața agroalimentară Centru funcționează într-un spațiu impropriu pentru desfășurarea unei astfel de activități.

[nggallery id=5861]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

La Gârbova de Sebeș, ca la oraș! Alimentarea cu gaz, prioritatea administrației locale

Unirea Ziarul

Publicat

în

La Gârbova de Sebeș, ca la oraș! Alimentarea cu gaz, prioritatea administrației locale Primăria comunei Gârbova se pregătește să aducă ultima utilitate care le mai lipsește cetățenilor, gazul metan. Proiectul „Înființare rețea inteligentă de distribuție de gaze naturale în comuna Gârbova”, finanțat prin programul „Anghel Saligny”, este o prioritate pentru primarul Ioan Muntean. Astfel, cetățenii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea