Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO/ Pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 3, în zona Decea, se frezează asfaltul. În România, autostrăzile se repară înainte de a fi recepționate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sâmbătă,21 iulie,  pe lotul 3 al autostrăzii Sebeș-Turda, se lucra la frezarea asfaltului! Ultimele teste pe acest segment arătau că există probleme de planeitate și rugozitate pe acest tronson, însă constructorul italian a negat existența lor.

Deși antreprenorul lotului 3 a negat că ar fi probleme la segmentul respectiv, se pare că totuși lucrurile nu stau chiar așa. Sâmbătă, mai mulți muncitori executau lucrări de frezare a asfaltului în apropiere de Decea. Lucrul acesta nu face decât să confirme și cele mai recente măsurători ale Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) care indicau probleme de rugozitate şi planeitate pe mai bine de trei kilometri.

Citește și:  FOTO-VIDEO: Pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 1, progres dezamăgitor în luna iunie 2018

Constructorul şi-ar fi asumat să termine operaţiunile de frezare şi reasfaltare până pe 27 iulie, urmând ca până pe 30 iulie să fie gata şi primul strat de marcaje, în vederea efectuării mult-aşteptatei recepţii, potrivit surselor noastre.

YouTube video

În actul semnat şi-au asumat că vor freza pe o distanţă de trei kilometri, unde au fost semnalate probleme, inclusiv la ultimele teste”, au explicat sursele, adăugând că al treilea rând de teste a fost făcut inclusiv cum a vrut constructorul, cu pendulul şi lata, iar reprezentanţii săi au fost de faţă.

Citește și: Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1. Dealul de la Pârâul Iovului, excavat continuu, aproape de nivelul terasamentului de pe lotul 2

Contactat de către ECONOMICA.NET, un reprezentant al Tirrena Scavi a negat însă că ar fi probleme.

„Nu este adevărat. Veţi vedea cum se vor derula lucrurile în continuare”, a spus reprezentantul constructorului care ne-a îndrumat către CNAIR pentru a afla data recepţiei.

În ianuarie, CNAIR a amânat cu 90 de zile recepţia lotului 3 al Autostrăzii Sebeş – Turda, din cauza execesului de bitum şi a problemelor de rugozitate şi planeitate. În replică, un reprezentant al constructorului îi acuza atunci pe şefii de la Drumuri de rea-voinţă pentru că nu vor să recepţioneze noua şosea, care ar fi gata încă de anul trecut.

Citește și: FOTO, VIDEO/ Mobilizare puternică pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 1: Au fost montate toate grinzile pe cele două deschideri libere de la podul peste râul Mureș

La finele lunii martie, constructorul a demarat lucrări de frezare a zonelor cu exces de bitum şi a solicitat o nouă expertiză.

Contractul pentru construirea lotului 3 din Autostrada Sebeş – Turda a fost semnat în aprilie 2014 cu Asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte d’Acqua SpA, pentru suma de 420,5 milioane de lei.

[nggallery id=5937]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Încă un telescaun la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria

Ziarul Unirea

Publicat

în

Încă un telescaun la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria Un nou telescaun urmează să fie instalat la Șureanu, iar pentru amplasarea instalației a fost solicitată emiterea acordului de mediu din partea APM Alba. Instalație de transport pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea