Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO/ Pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 3, în zona Decea, se frezează asfaltul. În România, autostrăzile se repară înainte de a fi recepționate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă,21 iulie,  pe lotul 3 al autostrăzii Sebeș-Turda, se lucra la frezarea asfaltului! Ultimele teste pe acest segment arătau că există probleme de planeitate și rugozitate pe acest tronson, însă constructorul italian a negat existența lor.

Deși antreprenorul lotului 3 a negat că ar fi probleme la segmentul respectiv, se pare că totuși lucrurile nu stau chiar așa. Sâmbătă, mai mulți muncitori executau lucrări de frezare a asfaltului în apropiere de Decea. Lucrul acesta nu face decât să confirme și cele mai recente măsurători ale Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) care indicau probleme de rugozitate şi planeitate pe mai bine de trei kilometri.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Citește și:  FOTO-VIDEO: Pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 1, progres dezamăgitor în luna iunie 2018

Constructorul şi-ar fi asumat să termine operaţiunile de frezare şi reasfaltare până pe 27 iulie, urmând ca până pe 30 iulie să fie gata şi primul strat de marcaje, în vederea efectuării mult-aşteptatei recepţii, potrivit surselor noastre.

YouTube video

În actul semnat şi-au asumat că vor freza pe o distanţă de trei kilometri, unde au fost semnalate probleme, inclusiv la ultimele teste”, au explicat sursele, adăugând că al treilea rând de teste a fost făcut inclusiv cum a vrut constructorul, cu pendulul şi lata, iar reprezentanţii săi au fost de faţă.

Citește și: Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1. Dealul de la Pârâul Iovului, excavat continuu, aproape de nivelul terasamentului de pe lotul 2

Contactat de către ECONOMICA.NET, un reprezentant al Tirrena Scavi a negat însă că ar fi probleme.

„Nu este adevărat. Veţi vedea cum se vor derula lucrurile în continuare”, a spus reprezentantul constructorului care ne-a îndrumat către CNAIR pentru a afla data recepţiei.

În ianuarie, CNAIR a amânat cu 90 de zile recepţia lotului 3 al Autostrăzii Sebeş – Turda, din cauza execesului de bitum şi a problemelor de rugozitate şi planeitate. În replică, un reprezentant al constructorului îi acuza atunci pe şefii de la Drumuri de rea-voinţă pentru că nu vor să recepţioneze noua şosea, care ar fi gata încă de anul trecut.

Citește și: FOTO, VIDEO/ Mobilizare puternică pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 1: Au fost montate toate grinzile pe cele două deschideri libere de la podul peste râul Mureș

La finele lunii martie, constructorul a demarat lucrări de frezare a zonelor cu exces de bitum şi a solicitat o nouă expertiză.

Contractul pentru construirea lotului 3 din Autostrada Sebeş – Turda a fost semnat în aprilie 2014 cu Asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte d’Acqua SpA, pentru suma de 420,5 milioane de lei.

[nggallery id=5937]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Prohodul Domnului Iisus Hristos, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Ce semnifică versurile cântate în Vinerea Mare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prohodul Domnului Iisus Hristos, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Ce semnifică versurile cântate în Vinerea Mare În Vinerea Mare, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, dar și în toate bisericile ortodoxe are lor Denia Prohodului Domnului. Prohodul este slujba de înmormântare a Domnului Iisus Hristos, iar versurile lui sunt cântate de toți enoriașii prezenți […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea