FOTO, VIDEO/ Mobilizare puternică pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 1: Au fost montate toate grinzile pe cele două deschideri libere de la podul peste râul Mureș

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Sâmbătă, 21 iulie, profitând de vremea relativ bună și de „fereastra” dintre ploile neîncetate, antreprenorul Pizzarotti al lot ului 1 al autostrăzii Sebeș-Turda, a lucrat pe toată porțiunea de la podul peste Mureș la dealul de la pârâul Iovului.

Citește și:  FOTO-VIDEO: Pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 1, progres dezamăgitor în luna iunie 2018

USR - Alegeri parlamentare 2020

Practic, la podul peste râul Mureș au început să iasă din pământ „mustățile” primului pilon, iar ca noutate, s-au lansat și montat grinzile pe cele două deschideri libere de la podul peste Mureș, pe sensul de mers spre Turda.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Aici se pare că ar fi fost o problemă legată de proiectarea cuzineților, multă vreme pe două deschideri de aici nefiind lansate grinzi. După cum se poate observa din fotografii și video, problema este acum rezolvată, grinzile sunt sus, iar constructorul înaintează și lansează în continuare grizile spre următoarea deschidere spre Mureș.

La podul de la Alba Iulia Sud au început lucrările la armătură, semn că antreprenorul a rezolvat parțial una dintre problemele lotului 1 și anume lipsa acută de fierar betoniști.

Cea mai mare mobilizare, sâmbătă, era între cele 2 drumuri județene 107 și 107H, care fac legătura între șoseaua de centură a municiului Alba Iulia și Teleac-Berghin. Aici, între cele 2 culei de la DJ 107H, au început să se monteze grinzile, iar pe toată porțiunea între cele două drumuri județene, zeci de utilaje lucrau la turnarea de balast stabilizat. Probabil, cât de curând, această porțiune o să fie și asfaltată.

În apropierea viitrului nod rutier Alba Iulia Nord, foreza era pregătită pe terasament pentru forarea pilonilor unei viitoare culei.

Citește și: Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1. Dealul de la Pârâul Iovului, excavat continuu, aproape de nivelul terasamentului de pe lotul 2

La dealul de la pârâul Iovului, în zona unde constructorul s-a mobilizat cel mai bine în ultimele 2 luni, se lucra doar cu câteva excavatoare, întrucât din cauza ploilor și a terenului alunecos, mașinile mari nu puteau să lucreze.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419