Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO/ Mobilizare puternică pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 1: Au fost montate toate grinzile pe cele două deschideri libere de la podul peste râul Mureș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sâmbătă, 21 iulie, profitând de vremea relativ bună și de „fereastra” dintre ploile neîncetate, antreprenorul Pizzarotti al lotului 1 al autostrăzii Sebeș-Turda, a lucrat pe toată porțiunea de la podul peste Mureș la dealul de la pârâul Iovului.

Citește și:  FOTO-VIDEO: Pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 1, progres dezamăgitor în luna iunie 2018

Practic, la podul peste râul Mureș au început să iasă din pământ „mustățile” primului pilon, iar ca noutate, s-au lansat și montat grinzile pe cele două deschideri libere de la podul peste Mureș, pe sensul de mers spre Turda.

Aici se pare că ar fi fost o problemă legată de proiectarea cuzineților, multă vreme pe două deschideri de aici nefiind lansate grinzi. După cum se poate observa din fotografii și video, problema este acum rezolvată, grinzile sunt sus, iar constructorul înaintează și lansează în continuare grizile spre următoarea deschidere spre Mureș.

YouTube video

La podul de la Alba Iulia Sud au început lucrările la armătură, semn că antreprenorul a rezolvat parțial una dintre problemele lotului 1 și anume lipsa acută de fierar betoniști.

YouTube video

Cea mai mare mobilizare, sâmbătă, era între cele 2 drumuri județene 107 și 107H, care fac legătura între șoseaua de centură a municiului Alba Iulia și Teleac-Berghin. Aici, între cele 2 culei de la DJ 107H, au început să se monteze grinzile, iar pe toată porțiunea între cele două drumuri județene, zeci de utilaje lucrau la turnarea de balast stabilizat. Probabil, cât de curând, această porțiune o să fie și asfaltată.

În apropierea viitrului nod rutier Alba Iulia Nord, foreza era pregătită pe terasament pentru forarea pilonilor unei viitoare culei.

Citește și: Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1. Dealul de la Pârâul Iovului, excavat continuu, aproape de nivelul terasamentului de pe lotul 2

La dealul de la pârâul Iovului, în zona unde constructorul s-a mobilizat cel mai bine în ultimele 2 luni, se lucra doar cu câteva excavatoare, întrucât din cauza ploilor și a terenului alunecos, mașinile mari nu puteau să lucreze.

[nggallery id=5936]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea