FOTO, VIDEO: PARADA MILITARĂ de Ziua Națională a României la Alba Iulia, admirată de mii de români. Confeti tricolore peste sute de militari și mijloace tehnice

Paul Voicu - Primar 2020

Parada militară, unul dintre cele mai așteptate și importante momente din programul manifestărilor prilejuite de aniversarea Zilei Naționale a României la Alba Iulia, a fost urmărită de peste zece mii de români prezenți vineri, 1 decembrie, în „Cealaltă Capitală”. Peste militari au fost trase confeti tricolore din șase tunuri, pentru a marca intrarea în anul Centenar.

ELIT

LIVE VIDEO: PARADA MILITARĂ de Ziua Națională a României la Alba Iulia, admirată de mii de români. 400 de militari și 45 de mijloace tehnice defilează în „Cealaltă Capitală”

Mihail David - 2020

Publicată de Ziarul Unirea pe Vineri, 1 decembrie 2017

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

În acorduri de fanfară, aproximativ 400 de cadre militare, polițiști, pompieri și jandarmi, și un convoi de 45 de mijloace tehnice au defilat pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, spre încântarea miilor de români veniți să sărbătorească 1 Decembrie în ”Cealaltă capitală”, locul în care s-a făurit Marea Unire a Românilor în urmă cu 99 de ani.

Parada tradițională de Ziua Națională a început în jurul orei 13.00 și a ținut mai bine de o oră. Ca în fiecare an, ceremonialul s-a desfăşurat pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, iar în dispozitivul de defilare sunt reprezentanţi ai Poliţiei, Jandarmeriei, Pompierilor, Armatei, Serviciului Român de Informaţii, Colegiului Naţional Militar ”Mihai Viteazul” şi ai Poliţiei Locale.
Surpriza din acest an a fost lansarea de confeti peste cei care au defilat, potrivit autorităților, pentru a marca intrarea în anul Centenar.
La manifestări au participat peste zece mii de persoane, între care și ministrul Agriculturii, Petre Daea, ministrul Educației, Liviu Pop și ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

În anul 2017, la parada militară organizată în Capitala Marii Uniri au participat efective ale:

Colegiul Naţional Militar „Mihai Vitezul” din Alba Iulia,

 Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu,

Batalionul 26 Cercetare Supraveghere Montană ,,Avram Iancu” Brad; Batalionul 136 Geniu „Apulum” din Alba Iulia;

Batalionul 53 Geniu „Scorilo” din Deva,

Centrul 346 Comunicaţii RMNC din Sebeş.

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba,

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba, Inspectoratul judeţean de Politie Alba,

Serviciul Român de Informaţii Alba

Poliţia Locală din Alba Iulia.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

7 Comentarii

anonim 1 decembrie 2017 at 12:48

cum a inceput la ora 13?? cand acum este 12:46

anonim 1 decembrie 2017 at 13:00

vedeti la TVR, Parada NU a inceput!!!! nu cum vorbiti voi, la TRECUT

anonim 1 decembrie 2017 at 13:06

nu se vede video LIVE. apare INDISPONIBIL!!!!

anonim 1 decembrie 2017 at 13:06

incopetentilor!!!!!

Nae de la parnaie 1 decembrie 2017 at 14:13

Intr-o tara in care oamenilor li se refuza dreptul la viata, cu spitale mizere, scoli darapanate si fara manuale, autostrazi mai putine ca in Uganda, 600 de parlamentari platiti sa doarma in fotolii pe salarii de 15000 lei/luna, smecheri care dau tunuri de milioane de euro fara sa fie trasi la raspundere, in care trenurile merg cu viteze de ev mediu si benzina e mai scumpa ca-n Austria, cu mii de biserici si catedrale ale mantuielii comandate de ierarhi vanduti, imi rezerv dreptul de a nu subscrie la aceasta pseudo-sarbatoare si de a spune: CONDOLEANTE, Romania!

Eu 1 decembrie 2017 at 20:55

Stimate Nae,ROMÂNIA nu a murit si nu va muri,nu e nevoie de condoleante.Daca stii undeva benzina mai ieftina,poti merge acolo,nu te tine nimeni.
LA MULTI ANI ROMÂNIA!

Eu 2 decembrie 2017 at 0:18

Stimate Nae,nu sunt de acord cu coruptia de la noi,dar vezi ca sunt tari pe care cred ca le consideri civilizate,unde se trag tunuri de MILIARDE si la fel,nu e niciun vinovat.Iar cetatenii acelei tari nu-si blameaza tara din cauza coruptilor lor cum o faci tu.Dar probabil ca tu nu esti ROMÂN.Daca nu-ti place la noi,mergi acolo unde e benzina mai ieftina.Drum bun iti doresc.LA MULTI ANI,ROMÂNILOR SI ROMÂNIEI!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...