FOTO, VIDEO O parte dintre persoanele vizate în dosarul de evaziune fiscală, aduse la IPJ Alba pentru audieri

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

O parte dintre persoanele bănuite de evaziune fiscală, într-un dosar în care prejudiciul a fost estimat la peste 4 milioane de lei, au fost aduse, marți, la sediul IPJ Alba pentru audieri.

evaziune fiscala08Poliţiştii vor pune în executare 33 de mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite în cauză.

USR - Alegeri parlamentare 2020

La sediul IPJ Alba au fost aduse, până la ora 13.00, pentru audieri, persoane din județele Alba și Vâlcea. Astăzi vor fi aduși circa 20 de suspecți.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, cu sprijinul celor din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Mehedinţi, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Iaşi şi Dâmboviţa, au efectuat, marți dimineață, 47 de percheziţii în judeţele Alba (8), Mehedinţi (12), Vâlcea (11), Gorj (4), Dolj (7) Hunedoara (1), Iaşi (3) şi Dâmboviţa (1) la mai multe locuințe şi la sediile unor societăţi comerciale, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu estimat la peste 4 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat de presă remis de IPJ Alba, în perioada 2012 – 2015, 37 de persoane ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat cheltuieli fictive în contabilitatea societăţilor pe care le reprezintă, în baza unor documente contabile emise de către mai multe societăţi comerciale tip fantomă.

Pentru a da aparenţă de legalitate operaţiunilor economice înregistrate în contabilitate, ar fi fost efectuate plăţi prin intermediul sistemului bancar, sumele de bani fiind retrase ulterior din conturile societăţilor cu comportament tip fantomă şi restituite plătitorului, mai arată IPJ Alba.

În cauză se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Mișu 12 aprilie 2016 at 16:57

Djaba bre !..eu m-am luptat mai bine de doi ani cu instanțele din alba și când am zis și eu hop că am sărit pârleazul han tătar de curtea de apel a casat acțiunea la care colega lui s-a trudit cu excepții și proceduri să respingă acțiunea și ca să nu se facă de râs a zis las că sigur mă ajută colegul de la curtea de apel alba mare debitor la banci 250.000 în CHF în 2013 când toată lumea fugea ca de ciumă….dar ce și-a zis el lasă că îmi dă mie ministerul sporuri restante de sute de mii de lei și dacă mai ciupesc ceva dobânzi penalizatoare în proprile lor instanțe s-a scos săracu ..cu Duhul ! Ce zici mă han caș dăm un test psihologic noi doi…. că la poligraf te electrocutezi !? La așa președinte ,așa mafie, așa justiție !

tradu 12 aprilie 2016 at 19:18

… si pentru noi, nene Misule !

ilie de la uzina 12 aprilie 2016 at 19:51

citeste printre randuri.
misu zice bine ce zice.
sa nu uitam sa juma de acolo e ofiteri cu acoperire.
ca zici ca sri e de fapt srl
si pe la politia romana de alba, oparitu din micesti face trafic de masini furate….de neamurile nevestei.oparitu a avut si tata politist.asa, sa nu cautati mult pe la becuri
se aude ?

Themis 12 aprilie 2016 at 20:48

Pe scurt …când li s-au majorat salariile în perioada crizei, legiuitorul a introdus sporurile în salar și a „uitat”să abroge actele normative ; ei slujbașii dreptății au dat statul în judecată în propriile lor instanțe și au avut câștig de cauză ,cca 100.000 lei/cap în 3-4000 de cazuri ,10 % din lefurile bugetariilor;banii s-au luat de la ceilalți funcționari în 2012-2014 :acum se judecă pentru dobânzile penalizatoare..ai noștrii prin instanțele din cj,vl..și reciproc ; o fi legal dar de ce numai pentru magistrați ?…să încasezi un spor de 50 % pt stres și să nu dai un simplu test psihologic după ce trebe să citești 5-6 dosare pe zi !!??…o fi legal dar nu și moral..justiția se face la ordin…Știi cât câștigă un IT -ist la tribunal…160 000 /an…..cu spor de acoperire cu tot !????

Comentariile sunt oprite