Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO O parte dintre persoanele vizate în dosarul de evaziune fiscală, aduse la IPJ Alba pentru audieri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O parte dintre persoanele bănuite de evaziune fiscală, într-un dosar în care prejudiciul a fost estimat la peste 4 milioane de lei, au fost aduse, marți, la sediul IPJ Alba pentru audieri.

Poliţiştii vor pune în executare 33 de mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite în cauză.

La sediul IPJ Alba au fost aduse, până la ora 13.00, pentru audieri, persoane din județele Alba și Vâlcea. Astăzi vor fi aduși circa 20 de suspecți.

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, cu sprijinul celor din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Mehedinţi, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Iaşi şi Dâmboviţa, au efectuat, marți dimineață, 47 de percheziţii în judeţele Alba (8), Mehedinţi (12), Vâlcea (11), Gorj (4), Dolj (7) Hunedoara (1), Iaşi (3) şi Dâmboviţa (1) la mai multe locuințe şi la sediile unor societăţi comerciale, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu estimat la peste 4 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat de presă remis de IPJ Alba, în perioada 2012 – 2015, 37 de persoane ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat cheltuieli fictive în contabilitatea societăţilor pe care le reprezintă, în baza unor documente contabile emise de către mai multe societăţi comerciale tip fantomă.

Pentru a da aparenţă de legalitate operaţiunilor economice înregistrate în contabilitate, ar fi fost efectuate plăţi prin intermediul sistemului bancar, sumele de bani fiind retrase ulterior din conturile societăţilor cu comportament tip fantomă şi restituite plătitorului, mai arată IPJ Alba.

În cauză se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală.

[nggallery id=1927]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea