Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: O nouă promoție de absolvenți ai Seminarului Teologic Ortodox din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joi, 30 mai 2019, a avut loc festivitatea de absolvire a elevilor claselor a VIII-a și a XII-a de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Mitropolit Simion Ștefan” din Alba Iulia.

Elevilor absolvenţi li s-au alăturat profesorii, părinţii şi colegii mai mici, participând cu toţii la slujba de Te Deum, săvârşită de către Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei.

Evenimentul a continuat cu festivitatea de premiere a elevilor şi tradiţionala predare a cheii succesului către generaţia următoare.

 

YouTube video

Seminarul a fost înfiinţat la propunerea Înalt Preasfinţitului Andrei, propunere care a fost discutată în şedinţa din 10 mai 1991 a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române care a şi hotărât „înfiinţarea Seminarului Teologic Ortodox în municipiul Alba Iulia, începând cu anul de învăţământ 1991-1992, urmând a funcţiona pe baza Regulamentului pentru organizarea şi funcţionarea instituţiilor de învăţământ ortodox din Biserica Ortodoxă Română”, după cum se arată în istoricul instituţiei de învăţământ din Alba Iulia. În acelaşi an, Sfântul Sinod a aprobat „ca Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Alba Iulia să poarte denumirea „Mitropolit Simion Ştefan””. Mitropolitul cărturar Simion Ştefan (1643-1656) a tipărit pentru prima dată în limba română, în anul 1648, Noul Testament de la Bălgrad şi Psaltirea în 1651, un aport esenţial la cristalizarea limbii române literare. Între 1996 şi 2004 a funcţionat în cadrul Seminarului şi Şcoala de Cântăreţi Bisericeşti, iar în anul 2002 s-a înfiinţat profilul Filologic, cu o durată de patru ani de studiu, specializare deschisă atât băieţilor, cât şi fetelor.

[nggallery id=7173]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea