Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Nori de PRAF într-un cartier din Alba Iulia. A început DEMOLAREA clădirilor insalubre și vechi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Clădirile vechi și insalubre care nu pot fi reabilitate și puse în valoare au început deja a fi încet demolate de către autorități. Astfel, cum se poate observa în imagini, o astfel de clădire din Municipiul Alba Iulia, o fostă centrală, este distrusă cu ajutorul unui utilaj.

O porțiune din turnul său cade, ca urmare a puterii exercitate asupra sa, iar un nor gros de praf răsare la scurt timp, din molozul format.

,,Clădirile vechi și insalubre, care nu pot fi reabilitate și puse în valoare, vor dispărea dintre blocurile cartierelor din Alba Iulia.
Din păcate, încă există în Alba Iulia astfel de clădiri, și mă refer în mod special la acelea rămase încă din vremea regimului comunist, la fostele centrale termice de cartier.

YouTube video

Ani de zile, decenii la rândul chiar, acestea au fost lăsate în paragină, s-au degradat permanent și au devenit veritabile depozite de gunoaie și focare de infecție, un real pericol pentru comunitățile care trăiesc în proximitatea lor.

Am fost în cursul zilei de astăzi la două astfel de foste centrale, în zonele Poligonului și Cloșca cu Toporașilor, unde au loc lucrări de demolare a vechilor clădiri și eliberare a respectivelor spații. Va urma igienizarea locurilor rămase libere și folosirea utilă a acestora, pentru amplasarea pubelelor subterane și amenajarea unor noi locuri de parcare.

Îmi cer scuze de la locuitorii din cele două zone pentru disconfortul creat de aceste lucrări și le mulțumesc pentru înțelegere.” A transmis Gabriel Pleșa, primarul orașului nostru, pe Facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea