FOTO-VIDEO: ”Noaptea Cercetătorilor Europeni”, la Alba Iulia. Ateliere la Sala Unirii, mâncăruri gătite după rețete medievale și roboțelul Jenny 5 la Palatul Apor

Noaptea Cercetătorilor Europeni este sărbătorită, vineri, și la Alba Iulia, printr-o serie de activități desfășurate la Sala Unirii și în curtea Palatului Apor.

Cei care vizitează Sala Unirii, în intervalul 17.00 – 22.00, vor avea ocazia să participe la ateliere de meșteșuguri tradiționale, pictură de iconițe pe sticlă sau colorarea gravurilor, dar și la un atelier de introducere în astronomie.

ELIT

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia organizează, în curtea Palatului Apor , o serie de manifestări dedicate publicului nespecialist şi minţilor curioase.

Evenimentul a început la ora 16.00, iar pentru cei prezenți au fost servite mâncăruri gătite după rețete vechi de sute de ani, precum plăcinte cu carne și ficat, tarte dar și cârnați. Atmosfera este una cu totul medievală, din care nu lipsește muzica, dansurile dar nici luptele cu săbii între cavaleri.

Tot în curtea Palatului Apor, Departamentul de Istorie, Arheologie şi Muzeologie organizează o serie de activităţi de arheologie medievală experimentală, iar Departamentul de Informatică din cadrul Univesităţii 1 Decembrie 1918 va prezenta publicului robotul Jenny 5, care a fost  dezvoltat în cadrul cursului de Roboți Inteligenţi de la Facultatea de Știinte Exacte și Inginerești.

Vedeți și FOTO/ VIDEO: Robotul Jenny 5 – viitorul ajutor de nădejde în gospodărie

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419