FOTO/ VIDEO: Robotul Jenny 5 – viitorul ajutor de nădejde în gospodărie, prezentat la Târgul ALEA 2016, de la Alba Iulia

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Jenny 5 – un robot care ”crește” și ”învață”, la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca, să devină un ajutor de nădejde în gospodărie, este prezent în aceste zile la Alba Iulia, la Târgul ALEA de la Alba Mall.

alea022Potrivit coordonatorului echipei care a construit și perfecționează mașinăria-minune, Mihai Oltean, Jenny 5 va ajunge ”mâna dreaptă” într-o casă, unde va ajuta la gătit și curățenie, dar va putea să se ocupe și de grădinărit sau zugrăvit. La evenimentul de la Alba Iulia puteți vedea că poate să-și urmeze însoțitorul și, eventual, să-l ajute la cărat bagaje.

ELIT

Construcția robotului a început în anul 2015 iar din echipa care se ocupă de el și îl face tot mai deștept mai fac parte: Baciu Iulian, Bica Ioana, Bonte Aurelian, Ilies Daniel, Lonhard Cristian, Lungana Niculescu, Alexandru Mihai, Marian Cristian, Muresan Horea, Ristei Andra, Sorban Timea, Tiperciuc Corvin.

alea013

Cei care doresc să afle mai multe informații îi pot găsi pe Mihai Oltean și pe Jenny5, astăzi și mâine, lângă standurile Universității ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia și Universității ”Transilvania” din Brașov, amplasate pe coridorul din dreapta al centrului comercial albaiulian.

CITEȘTE ȘI:  FOTO/ VIDEO| S-a deschis ediția 2016 a Târgului ALEA – Surse regenerabile de energie – echipamente și soluții complete, prezentate din nou, la Alba Iulia

Târgul „Surse regenerabile de energie ALEA 2016 – Târg de echipamente și soluții complete” se desfășoară în perioada 17-18 septembrie, la centrul comercial Alba Mall din Alba Iulia și este orgagnizat de Agenția Locală a Energiei Alba și Consiliul Județean Alba.

Sunt expuse panouri solare termice, panouri fotovoltaice, pompe de căldură, sisteme electromagnetice de încălzit, turbine pentru microhidrocentrale, centrale termice pentru biomasă, instalații eoliene și multe alte aplicații legate de energia obținută din surse regenerabile. O atenție deosebită este acordată, și în acest an, transportului sustenabil prin expunerea unor autoturisme și biciclete electrice.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

1 17 septembrie 2016 at 15:32

Este prototipul viitorului „PITIC ATOMIC” ?

doina 17 septembrie 2016 at 16:10

Tare robotu’ acela. Mi-a placut!

Mihai Oltean 17 septembrie 2016 at 17:32

Numele corect este Oltean (fara u). Site-ul robotului este http://www.jenny5.org

Comentariile sunt oprite