Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/ VIDEO: Robotul Jenny 5 – viitorul ajutor de nădejde în gospodărie, prezentat la Târgul ALEA 2016, de la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Jenny 5 – un robot care ”crește” și ”învață”, la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca, să devină un ajutor de nădejde în gospodărie, este prezent în aceste zile la Alba Iulia, la Târgul ALEA de la Alba Mall.

Potrivit coordonatorului echipei care a construit și perfecționează mașinăria-minune, Mihai Oltean, Jenny 5 va ajunge ”mâna dreaptă” într-o casă, unde va ajuta la gătit și curățenie, dar va putea să se ocupe și de grădinărit sau zugrăvit. La evenimentul de la Alba Iulia puteți vedea că poate să-și urmeze însoțitorul și, eventual, să-l ajute la cărat bagaje.

Construcția robotului a început în anul 2015 iar din echipa care se ocupă de el și îl face tot mai deștept mai fac parte: Baciu Iulian, Bica Ioana, Bonte Aurelian, Ilies Daniel, Lonhard Cristian, Lungana Niculescu, Alexandru Mihai, Marian Cristian, Muresan Horea, Ristei Andra, Sorban Timea, Tiperciuc Corvin.

alea013

Cei care doresc să afle mai multe informații îi pot găsi pe Mihai Oltean și pe Jenny5, astăzi și mâine, lângă standurile Universității ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia și Universității ”Transilvania” din Brașov, amplasate pe coridorul din dreapta al centrului comercial albaiulian.

YouTube video

CITEȘTE ȘI:  FOTO/ VIDEO| S-a deschis ediția 2016 a Târgului ALEA – Surse regenerabile de energie – echipamente și soluții complete, prezentate din nou, la Alba Iulia

Târgul „Surse regenerabile de energie ALEA 2016 – Târg de echipamente și soluții complete” se desfășoară în perioada 17-18 septembrie, la centrul comercial Alba Mall din Alba Iulia și este orgagnizat de Agenția Locală a Energiei Alba și Consiliul Județean Alba.

Sunt expuse panouri solare termice, panouri fotovoltaice, pompe de căldură, sisteme electromagnetice de încălzit, turbine pentru microhidrocentrale, centrale termice pentru biomasă, instalații eoliene și multe alte aplicații legate de energia obținută din surse regenerabile. O atenție deosebită este acordată, și în acest an, transportului sustenabil prin expunerea unor autoturisme și biciclete electrice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea