Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO, VIDEO. Mugur Isărescu, la Festivalul Dilema Veche de la Alba Iulia: Noi n-am fost pregătiți să intrăm în Uniunea Europeană în 2007

Ziarul Unirea

Publicat

în

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a spus, vineri, la Alba Iulia, că România nu a fost pregătită să intre în anul 2007 în Uniunea Europeană, iar dacă acest lucru nu se întâmpla atunci era posibil să nu mai intrăm deloc.

Dilema Veche09Mugur Isărescu a afirmat, la finalul conferinței de deschidere a Festivalului Dilema Veche de la Alba Iulia, răspunzând unei întrebări din partea unui spectator, că România nu a fost pregătită să intre în 2007 în Uniunea Europeană.

”Le-am spus colegilor de la universitate (n.a. de la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia), mai în clar decât vă spun dumneavoastră, adevărul e că noi n-am fost pregătiți să intrăm în Uniunea Europeană în 2007. Am liberalizat contul de capital, în condiții de inflație mai mare, dar dacă nu intram, în 2007, nu știu dacă mai intram și pentru asta îmi asum toată responsabilitatea pentru că eu am negociat ca premier anul 2007 cu Romano Prodi și m-a avertizat de atâtea ori că nu suntem pregătiți, inclusiv aici (arată spre cap) nu suntem pregătiți să intrăm în Uniunea Europeană. S-a făcut pasul acesta. E un răspuns pe scurt, nu e nici cel mai competent și probabil nici cel mai satisfăcător, dar atât pot să vă spun acum”, a spus Mugur Isărescu.

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a susținut o conferință despre patrimoniul cultural și economie, desfășurată pe Esplanada Catedralei Romano-Catolice din Alba Iulia, cu ocazia Festivalului ”Dilema Veche”, ce se desfășoară în acest weekend.

[nggallery id=2572]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea