Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO/ VIDEO: Ministrul Ioan Deneș în vizită de lucru, în Alba – Inspecție la lucrările hidrotehnice de la Cricău și Țelna

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, inspectează, joi, lucrările hidrotehnice de la Cricău și Țelna, din zonele distruse de inundațiile de anul trecut.

”Lucrările au fost finalizate în proporție de 95% în 22 decembrie 2018, adică înainte de a intra în iarnă. Acum am dispus specialiștilor ca, înainte de a recepționa aceste lucrări, să facă o revizuire din amonte și până în aval, de la începutul lucrării și până la finalizare, în care eventuale aluviuni care s-au mai depus între timp să fie îndepărtate, pentru ca să putem să predăm aceste lucrări cetățenilor din acele zone, pentru că pentru ei facem aceste lucrări”, a declarat ministrul Deneș.

YouTube video

Reamintim că în perioada 3 – 30 iunie 2018, în județul Alba s-au produs inundații care au generat pagube semnificative populației și obiectivelor social – economice și de infrastructură. Intensitatea mare a precipitațiilor și persistența lor pe parcursul întregii luni a determinat o suprasaturare a solului cu apă, favorizând amplificarea scurgerii pe versanți, reactivând torenți care au antrenat cantități importante de aluviuni. Ca urmare acestor fenomene, pe arii extinse, s-au produs scurgeri importante pe versanți, torenți și viituri rapide care au avut ca efect revărsarea ale unor cursuri de apă.

YouTube video

Situația creată a impus realizarea în regim de urgență a lucrărilor de refacere a construcțiilor hidrotehnice afectate, precum și realizarea de noi lucrări pentru amenajarea albiilor, în vederea reducerii efectelor negative pe care posibile inundații viitoare le-ar putea produce.

Drept urmare, pentru județul Alba, Ministerul Apelor și Pădurilor a promovat, în regim de urgență, lucrările hidrotehnice „Regularizare și consolidare pârâu Cricău” și „Regularizare și consolidare Valea Țelna”, proiecte care trebuiau finalizate până la sfârșitul anului 2018.

Aceste lucrări de refacere a construcţiilor hidrotehnice, de asigurare a secțiunilor de scurgere a cursurilor de apă afectate de inundații, precum și consolidare a malurilor în punctele critice au scopul de punere în siguranță și de scoatere de sub efectul inundațiilor a localităților menționate.

Denumire lucrări, valori și capacități:

1. Regularizare și consolidare pârâu Cricău, comuna Cricău, jud. Alba – proiect în valoare de 1.340.000 lei

– Refacere zid de sprijin – 65 ml
– Refacere zid de sprijin subspălat – 200 ml
– Refacere prag de fund – 8 buc.
– Decolmatare curs de apă – 4 km
– Refacere talveg dalat – 500 ml
– Refacere baraje de stingere torenți – 6 buc.

2. Regularizare și consolidare Valea Țelna, localitatea Țelna, comuna Ighiu, jud. Alba – proiect în valoare de 10.241.000 lei

– Consolidare mal – 1,1 km
– Refacere apărare de mal din gabioane – 40 ml
– Refacere praguri de fund din gabioane – 3 buc.
– Decolmatare curs de apă – 2,4 km
– Zid de sprijin – 2 km
– Praguri îngropate – 20 buc.
– Rampă de acces în albie – 4 buc.
– Racalibrare albie – 4 km
– Prag cădere – 8 buc.

YouTube video

YouTube video

YouTube video

[nggallery id=6977]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea