Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO Ministrul Apărării, Mircea Dușa, a premiat cei mai buni elevi ai Colegiului ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia la încheierea anului școlar

Dragoş Suciu

Publicat

în

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a fost prezent, joi, la Alba Iulia, și a premiat, într-un cadru festiv, cei mai buni elevi de clasele IX-XII ai Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul”.

Mircea Dusa, la Alba Iulia01

Mircea Dusa, la Alba Iulia88În cadrul festivității au fost incluse momente specifice: acordarea premiilor de onoare, citirea ordinului de numire a noului elev plutonier adjutant al colegiului, predarea-primirea cheii generațiilor, fotografierea și dezvelirea tabloului promoției a 64-a, ce poartă denumirea onorifică ”Regele Ferdinand – 150”. La final, ministrul Mircea Dușa a dezvelit placa de onoare ”Școala Europeană 2015” ce se află la intrarea principală din instituția de învățământ.

Ceremonialul a început cu primirea invitațiilor, introducerea Drapelului de luptă al colegiului în formație și intonarea Imnului Național al României.

Mircea Dusa, la Alba Iulia66Primul care a luat cuvântul a fost colonelul Marcel Domșa. ”Doresc să vă informez că în acest an școlar, toți cei 109 elevi au promovat clasa a XII-a, mediile de absolvire fiind cuprinse între 9,74 și 7,50. Pe toți cei 109 elevi îi declar absolvenți ai studiilor liceale și pregătiți pentru a susține examenul e Bacalaureat care este în derulare în aceste momente. Încheierea anului școlar ne oferă motive de satisfacție pentru ceea ce am realizat și încredere pentru ceea ce va urma. Având în față cele două examene: Bacalaureat și Admitere în instituțiile militare de învățământ superior, desigur, avem și multe emoții. A fost un an bogat în activități și rezultate, toate acestea contribuind la ridicarea prestigiului instituției noastre, atât în plan științific unde am participat la multe concursuri. Cât și în plan extracurricular unde de asemenea am participarea a fost activă și apreciată. Am avut 15 calificări la fazele naționale ale olimpiadelor școlare, fapt ce denotă o muncă serioasă. Participarea s-a materializat în două premii și două mențiuni. Au fost obținute numeroase premii la concursurile naționale și județene”, a arătat colonelul Marcel Domșa.

Mircea Dusa, la Alba Iulia83Manifestarea a continuat apoi cu intonarea imnului ”Gaudeamus igitur” („Să ne bucurăm, așadar”) și cu înmânarea în grad a viitorului elev plt. adj. al colegiului. A urmat apoi ceremonialul de predare – primire a cheii colegiului, simbol al schimbării generațiilor și binecuvântarea promoției și a efectivelor colegiului.

”Fără credință în Dumnezeu și fără legătură dinamică și vie cu Dumnezeu, omul își pierde demnitatea și rostul existenței sale și se poate degrada până la o teribilă monstruozitate. Genialul român Petre Țuțea în cartea sa ”Între Dumnezeu și neamul meu” afirma ”o babă murdară pe picioare care se închină în fața icoanei Maicii Mircea Dusa, la Alba Iulia147Domnului este om, pe când laureații premiului Nobel, atei, nu sunt oameni, sunt dihori”. ”Credința în Dumnezeu regenerează pe creștin”, a spus ÎPS Irineu.

ÎPS Irineu a premiat-o și binecuvântat-o pe Ioana Argatu, eleva care a obținut premiul I la Olimpiada națională de religie.

După scurta slujbă religioasă a urmat festivitatea de premiere în care ministrul Apărării a acordat premii elevilor cu rezultate bune la olimpiade și premii de onoare celor mai buni elevi ai colegiului.

Mircea Dusa, la Alba Iulia151Cuvântul de final a aparținut ministrului Apărării. ”De fiecare dată când particip la festivitățile de încheiere a anului școlar, mă bucur că tinerii care se formează în instituțiile de învățământ militar obțin rezultate deosebite și, de altfel, în ultimii ani, învățământul militar liceal a obținut rezultate deosebite, iar cele trei licee militare s-au clasat între primele din țară. Faptul că promovați, anual, cu un procent de promovabilitate de aproape 100 la sută este un lucru deosebit. Vă pregătiți pentru una din cele mai frumoase profesii, aceea de a fi militar. V-ați ales o profesie grea, dar cu dragostea și responsabilitatea față de țară. Aici sunt prezenți cei mai tineri militari ai Armatei Române”, a spus acesta.

Spre final, a avut loc defilarea subunităților colegiului și ieșirea din formație a absolvenților. Ministrul Mircea Dușa a dezvelit placa de onoare ”Școala Europeană” și a făcut o poză de grup alături de elevi, conducerea liceului și oficialități locale.

[nggallery id=663]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea