Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Miniștrii Agriculturii din UE, la Alba Iulia. Au vizitat Expoziția de Produse Tradiționale și Cetatea Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miniștrii Agriculturii din statele membre UE au fost într-o vizită de lucru la Alba Iulia. Au vizitat Cetatea Alba Carolina și o Expoziția de Produse Tradiționale.

În contextul exercitării de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene, în aceste zile a avut loc o reuniune a miniștrilor Agriculturii și Pescuitului din statele membre ale blocului comunitar (Consiliul informal al miniștrilor Agriculturii și Pescuitului).

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În acest context, luni, 3 iunie, oficialii europeni au efectuat o vizită de lucru la Alba Iulia. Ei au participat la Theodora Golf Club la o Expoziția de Produse Tradiționale, apoi s-au deplasat la Crama Jidvei pentru o degustare de vinuri.

Scopul expoziției a fost acela de a prezenta produsele tradiționale autentice și rețetele transmise din generatie in generatie pentru prepararea mezelurilor si diverselor produse specifice zonei noastre.

https://www.facebook.com/villa.st.martini/videos/892983207701051/

Producătorii care au participat la expoziție au venit cu preparate traditionale de exceptie precum virșli, mezeluri, slanina, paine, branza, miere, toate facute dupa retete traditionale.

Printre cei care și-au prezentat produsele în fața celor 26 de miniștri sunt Nicolae Ciobanu cu cașul de Loman și mezelurile de oaie, Carmaneria Vlade, produse de carmangerie de la Compil Moțu, Virșli Sbuciumelea, dulcețuri tradiționale de la Cămara Moțului, prăjituri, pâine, brutărie, patiserie de la SC Corușanu Blaj, Pita de Sântimbru, miere bio de la Stupina Biriș, Apidava, Jidvei, Țara Vinului, Crama Negrea, Cramele Țălna, Vinul Boieresc, Cramele Logos din Aiud.

”A fost o ocazie unică să fie aleasă Alba Iulia, să îi avem aici pe toți miniștrii agriculturii din UE. Nu știu dacă se mai întâmplă vreodată. Au fost foarte încântați și surprinși de organizare, de produse și de tot ce au văzut în județul Alba”, a declarat pentru ziarulunirea.ro Călin Matieș, președintele Federației Naţionale a Producătorilor de Produse Tradiţionale din România.

[nggallery id=7199]

Sursa foto: Facebook Călin Matieș, Negrea Ovidiu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea