FOTO-VIDEO: Marș pe biciclete, pentru un mediu sănătos, la Alba Iulia.Tineri basarabeni au pedalat prin oraș ca să promoveze și să încurajeze transportul ecologic

biciclisti basarabeni alba iulia02Aproximativ 20 de tineri, liceeni și studenți basarabeni din Alba Iulia, s-au unit sâmbătă și au pedalat prin oraș într-un marș organizat,  în speranţa că, în viitor, tot mai mulți oameni vor conştientiza efectele nocive ale emisiilor de gaze şi vor alege un mod de deplasare nepoluant. Marșul a pornit, la ora 11.00,  din fața Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, a continuat pe mai multe străzi din oraș și s-a încheiat în același punct din care au pornit.

Această acțiune are drept scop promovarea și încurajarea transportului ecologic, a mersului pe jos și optarea pentru un mediu sănătos, curat și nepoluat. Facem apel către toți locuitorii orașului Alba Iulia să renunțe, cel puțin două trei zile pe săptămână, la mașină, autobuz, sau orice alt mijloc de trnsport cu emisie de gaze și să folosească bicicleta sau să meargă pe jos. Suntem siguri că doar prin implicarea fiecăruia putem ajunge la un rezultat”, a declarat Gheroghe Stoianov, membru al Organizației Studenților și Liceenilor Basarabeni din Alba Iulia.

Elit ELIT

Pe parcursul marșului, tinerii bicicliști au fost însoțiți și dirijați de un echipaj al Jandarmeriei Alba.

 ”Considerăm că este nevoie de mai multă atenţie şi de mai multă responsabilitate din partea fiecărui cetăţean pentru a trăi într-un mediu curat, pentru a respira aer curat, pentru a bea apă curată şi pentru a putea folosi condiţiile de viaţă pe care ni le oferă natura. Însă, se pare că oamenii tratează cu neglijenţă acest aspect important al vieţii lor, ceea ce duce la agravarea procesului de poluare şi distrugere a mediului şi implicit la distrugerea sănătăţii fiecăruia dintre noi şi a celor din jur. Convingerea că această problemă este doar a specialiştilor şi a forurilor internaţionale, este tot atât de eronată, pe cât este şi de gravă. Ocrotirea mediului este o problemă mondială, şi, tocmai de aceea, fiecare om trebuie să-şi asume această responsabilitate”,  transmit organizatorii.

Spune NU poluării, spune DA unui mediu sănătos!, este mesajul transmis de către Organizația Studenților și Liceenilor Basarabeni din Alba Iulia.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325