Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Maria Mihaela Albu, învestită în funcția de prefect al județului Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Maria AlbuMaria Mihaela Albu a fost învestită, vineri, în funcția de prefect al județului Alba, fiind desemnată prin Hotărâre de Guvern să exercite această funcție cu caracter temporar.

Aceasta a depus jurământul în cadrul unei ceremonii, care a avut loc cu începere de la ora 13.00, în Palatul administrativ al municipiului Alba Iulia. La învestire a fost prezent și Directorul general al Direcției Generale pentru Relațiile cu Instituţiile Prefectului din MAI, Teodor Iulian Gheorghe.

După intonarea imnului de stat al României, în cadrul ceremoniei a fost ținut un moment de reculegere pentru persoanele decedate în urma cutremurului din Italia, iar mai apoi s-a dat citire ordinului oficial de instalare în funcție.

La final, a luat cuvântul noul prefect al județului, după care cei prezenți au fost invitați să ciocnească un pahar de șampanie.

Numirea mea în funcția de prefect al județului Alba mă onorează și, totodată, mă obligă să fac tot ceea ce îmi stă în putință pentru a confirma încrederea acordată de premier și de Guvern(…) Îmi doresc ca împreună cu dumneavoastră, serviciile publice deconcentrate, să facem toate eforturile care ne stau în putință pentru a realiza ceva pentru județul acesta, pentru că oamenii lui și noi merităm(…) Ceea ce îmi doresc de azi înainte, este să am o deschidere cât mai bună din partea dumneavoastră, și acolo unde sunt probleme să nu ezitați să vă adresați instituției Prefectului, pentru că, să știți, că noi cu Ministerele avem o relație în care putem pune pe tapet problemele, să le găsim soluții, rezolvări, ori dacă dumneavoastră nu veniți înspre noi este evident că eforturile noastre de a face ceva pentru județ se opresc aici”, a spus Maria Albu în discursul său după depunerea jurământului.

La ceremonia de învestire a noului prefect au participat președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, șefi de instituții deconcentrate și familia dânsei, care a venit pentru a o felicita cu buchete de flori.

Reamintim că Albu a deținut, din aprilie 2016, funcția de subprefect, cu atribuții de prefect, după ce Cornel Murg a îndeplinit condițiile privind vârsta standard și stagiul de cotizare pentru pensionare și i-a încetat mandatul.

Maria Mihaela Albu are 42 de ani, iar înainte de a urca în eșalonul doi la conducerea Prefecturii Alba a fost consilier juridic al instituției.

Ea a absolvit un program de masterat, în 2007, la Facultatea de Drept și Sociologie de la Universitatea ”Transilvania” din Brașov, domeniul Drept Notarial și Proceduri și este licențiată (din 1997) în Științe Juridice la Universitatea ”Lucian Blaga” Sibiu, Facultatea de Drept ”Simion Bărnuțiu”.

De asemenea, este expert în achiziții publice, are un certificat de calificare profesională – inspector resurse umane, un certificat de competență lingvistică -limba engleză și a urmat un curs de drept administrativ european la Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia și un modul de integrare europeană ” Acțiunea Jean Monnet” la Școala Română de Afaceri.

[nggallery id=2596]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea