Rămâi conectat

Ştirea zilei

Foto/Video| Investiția prin care un oraș din județul Alba poate RENAȘTE. Construcţia viitoarelor băi sărate din Ocna Mureş a devenit un punct de atracţie pentru cetăţeni

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Investiția prin care un oraș din județul Alba poate RENAȘTE. Construcţia viitoarelor băi sărate din Ocna Mureş a devenit un punct de atracţie pentru cetăţeni.

Aflate doar în faza incipientă a construcţiei, viitoarele băi sărate din Ocna Mureş au început să devină un punct de atracţie pentru mulţi dintre cetăţenii oraşului şi nu numai. Zilnic, grupuri de cetăţeni din oraş vin la faţa locului să vadă „minunea” pe care s-au înhămat să o facă, în parteneriat, Consiliul Local al Oraşului Ocna Mureş şi Consiliul Judeţean Alba.

„Am venit, că tot este vreme frumoasă, să văd şi eu ce se construieşte. Este o treabă bună pentru oraş. Odată ce aceste băi vor funcţiona, cred că va reînflori oraşul şi va redeveni o atracţie pentru mii de oameni, aşa cum a fost odinioară”, ne-a declarat unul dintre locuitorii pe care i-am găsit în apropierea construcţiilor ce vor găzdui viitoarele băi sărate ocnamureşene.

Datorită atracţiei exercitate de şantierul construcţiei, administraţia locală s-a gândit să vină în ajutorul celor doritori şi a început să organizeze transport şi ghidaj pentru cetăţenii interesaţi.

YouTube video

Potrivit lui Silviu Vinţeler, primarul oraşului: „Astfel de ieşiri vor fi organizate în fiecare săptămână sau la cererea unui grup mai mare de cetăţeni interesaţi”.

Primarul ne-a informat că suma alocată pentru construcţie este 5,9 milioane de euro şi că noile băi vor avea spaţii cu destinaţii multiple, printre care se numără: o bază de agrement cu o sală de fitness, un restaurant, mai multe săli pentru tratamente terapeutice, recuperare medicală, înfrumuseţare şi sănătate, un magazin de echipamente şi produse balneare şi cosmetice, piscine şi locuri de joacă pentru copii şi că, odată construite şi după ce oraşul va redobândi statutul de staţiune balneară, se vor oferi servicii prin centrele de sănătate, recuperare, bunăstare, înfrumuseţare, consultaţii medicale şi masaj, dar şi spaţii pentru practicarea de activităţi sportive cu piscine exterioare, saune şi săli de gimnastică şi divertisment.

De asemenea, acesta ne-a informat că noile băi sunt gândite pentru o capacitate de 700 de oameni pe zi pe timp de vară şi 400 de oameni pe timp de iarnă.

Noile băi sărate de la Ocna Mureş sunt considerate de populaţia oraşului ca fiind, cel puţin deocamdată, singura modalitate de dezvoltare economică a zonei, fiind precursoarele celor construite în 1897, care au rezistat mai bine de o sută de ani, până prin 2012, când au dispărut fizic. Vechile băi sărate ai fost construite în timpul Imperiului Austro-Ungar, la începutul secolului al XX-lea, cu implicarea baronilor Solvay şi Teleky, care în 1945, atunci când a avut loc o revizuire cadastrală, au intrat în posesia statului român.

Se spune că în perioada interbelică, Ocna Mureş era a doua staţiune balneoclimaterică din România, ca număr de turişti şi ca importanţă medicală, cu 10.000 de persoane care făceau anual tratament aici.

[nggallery id=6979]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea