Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Într-o comună din Alba se construiește prima creșă din mediul rural din județ

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

De anul viitor, tinerele cupluri din Galda de Jos sau familiile stabilite în ultimii ani pe raza comunei vor avea unde să-și lase în siguranță copiii pe perioada în care sunt la serviciu, lucrările de construcție la noua creșă cu 25 de locuri din sat fiind realizate deja în proporție de aproximativ 50%.

Execuția lucrărilor a fost demarată la finele anului 2017, iar în prezent clădirea, aflată pe o stradă adiacentă șoselei principale, a fost deja ridicată, acoperită și izolată exterior.

YouTube video

Reprezentanții administrației locale estimează că lucrările ar putea fi finalizate până la sfârșitul acestui an sau cel târziu la începutul anului viitor. Fondurile necesare pentru această investiție, în valoare totală de peste două milioane de lei, sunt alocate prin Programul Național de Dezvoltare Regională.

Creșa va avea următoarele spații: dormitor, sală de joacă, de masă, de asistență medicală, de deservire, de gospodărire și administrativ precum și amenajări exterioare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Alba, Dragoș Suciu, unitatea de învățământ antepreșcolar de la Galda de Jos este prima creșă construită în mediul rural din județul Alba.

[nggallery id=6989]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea