Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO-VIDEO: “Infractori periculoşi” încătuşaţi de poliţiştii locali din Alba Iulia, în Cetatea Alba Carolina!

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ziua Naţională a Poliţiei Locale a fost sărbătorită miercuri, 21 mai, şi de poliţiştii locali din Alba Iulia, printr-un exerciţiu demonstrativ complex, în Cetatea Alba Carolina. Astfel, albaiulienii care s-au aflat în jurul orei 13.00, în zona statuii ecvestre a lui Mihai Viteazul au avut şansa de a asista la o simulare a unei acţiuni de legitimare a unor persoane recalcitrante,  dar şi modul în care se oferă sprijin patrulei care se confruntă cu situaţii grave, precum un atac cu arme albe. Pe lângă această acţiune în forţă, poliţiştii locali albaiulieni şi-au demonstrat în faţa publicului forţa, coeziunea de grup şi îndemânarea printr-un exerciţiu cu tehnici de arte marţiale.

simulare Politia Locala Alba Iulia Pietonala Mihai Viteazul din Alba Iulia a fost locul unde albaiulienii au putut vedea, cu proprii lor ochi, o „scenă” specifică filmelor de acţiune. Cu prilejiul Zilei Naţionale a Poliţiei Locale, poliştii locali au prezentat o simulare de legitimare a unor persoane recalcitrante, şi cum intervine trupa „luptătorilor” când se confruntă cu situaţii grave, în speţă atacul cu arme albe.

Filmul acţiunii

Un autotursim care nu opreşte la semnificaţia indicatorului „Oprirea interzisă”  în zona Carolina Caffe este oprit de către doi poliţişti locali pentru legitimarea pasagerilor. Aceştia refuză să se legitimeze şi devin violenţi cu oamenii legii,care cer sprijinul unei echipei de intervenţie, cei supranumiţi „Luptătorii”. Unul dintre pasageri efectuează chiar şi un atac cu armă albă, dar poliţiştii locali îi imobilizează, îi încătuşează şi îi duc la secţia de Poliţie.

După ce probele au fost strânse, se întocmeşte procesul verbal de constatare a infracţiunii flagrante, iar pe numele celor două persoane predate Poliţiei Municipiului Alba Iulia, se întocmesc acte premergătoare săvârşirii infracţiunii de ultraj şi tentativă de omor calificat.

 Potrivit lui Marius Ardelean, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Alba Iulia, astfel de cazuri sunt rare în municipiul Alba Iulia, însă ei au arătat că sunt pregătiţii în orice moment şi pentru astfel de situaţii.

„Ne bucurăm că din fericire astfel de situaţii sunt numai pe listele noastre de antrenamente, dar niciodată nu poţi să ştii. Asta e situaţia. Am îmbrăcat aceste cămăşi negre şi trebuie să ne asumăm şi  responsabilităţi de acest gen în care viaţa poate fi pusă în pericol”, a declarat  Marius Ardeleanu.

Arte maţiale şi alte demonstraţii de forţă

În afara activităţilor poliţieneşti specifice, poliţiştii locali albaiulieni au  efectuat şi un exerciţiu cu tehnici de arte marţiale, pe care aceştia îl efectuează în fiecare zi. Este vorba despre “spargeri”, folosite ca o demonstraţie de forţă, îndemânare şi intimidare de către toate forţele de intervenţie şi operaţiuni speciale din întreaga lume. “Ele demonstrează puterea luptătorilor, îndemânarea, viteza şi coeziunea de grup”, a declarat Ioan Vodă, şeful Serviciului Poliţia Locală Alba Iulia, prezent la eveniment.

La exerciţiul demonstrativ au asistat  pe lângă simpli cetăţeni, şi primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, şi viceprimarul Paul Voicu.

[nggallery id=1767]

 

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea