Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/ VIDEO: Incendiul de Solina, Alba Iulia – SURSE: Fabrica va fi reconstruită, o parte dintre angajați vor lucra în Franța și Belgia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zeci de angajați ai fabricii Solina din Alba Iulia, care a fost distrusă în totalitate de un incendiu izbucnit sâmbătă dimineața, au fost convocați de conducerea firmei, pentru a li se explica ce vor face în viitor.

YouTube video

Potrivit unor surse din rândul angajaților, celor prezenți li s-a spus că începând de luni se vor desfășura lucrări de curățenie și apoi reconstrucție a fabricii. Conducerea le-a cerut ajutorul în acest sens. De asemenea, li s-a comunicat că o parte dintre ei vor putea lucra în fabrici din Franța și Begia, până la repornirea celei din Alba Iulia.

Firma are aproximariv 230 de angajați, din care aproape 170 de persoane lucrau efectiv în producție. Se lucra în două schimburi, până la ora 23.00, iar la momentul izbucnirii incendiului în fabrică se afla doar un paznic. El este și cel care a solicitat ajutorul pompierilor, prin apel la numărul de urgență 112.

Incendiul a izbucnit în această dimineață, în jurul orei 6.00, iar pompierii au intervenit iniţial cu două autospeciale şi o ambulanţă. Ulterior, forţele au fost suplimentate. Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, hala care a ars are o suprafaţă de aproximativ 10.000 de metri pătraţi, iar arderea s-a manifestat generalizat. La momentul izbucnirii flăcărilor în fabrică se afla doar portarul, care a cerut ajutor prin numărul de urgență 112.

Încă de la izbucnirea incendiului au fost transmise mesaje de avertizare prin Ro-Alert, prin care populația orașului a fost înștiințată cu privire la măsurile de autoprotecție care se impun în aceste situații, respectiv închiderea ferestrelor și ușilor pentru că s-a degajat o cantitate foarte mare de fum.

La locul incendiului s-a deplasat o autospecială cu laborator, de Protecția mediului, pentru a face măsurători iar potrivit DSP Alba, din verificări rezultă că nu este o situație care să pună în pericol viața și sănătatea localnicilor.

La această oră pompierii acționează în continuare pentru localizarea și stingerea focarelor din hală.

[nggallery id=6718]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea